Данас почиње пријем првих пацијената на напредњачком “Сајмишту”

0

Сајам (Фото: Принтскрипт)

Привремена болница на Београдском сајму од данас ће почети да прима прве пацијенте оболеле од новог вируса корона са лакшим тегобама.

Од данас ће у тај објекат моћи да уђу искључиво пацијенти и здравствени радници, а јавности и новинарима није дозвољен приступ, јер је цео простор дезинфикован и спреман за лечење оболелих.

Простор за боравак заражених обезбеђен је у халама 1, 3, 4 и 5, а Војска Србије је допремила око 3.000 кревета и ормарића, простор између кревета је ограђен параванима, а на галеријама хала биће лекарске ординације са рендген апаратима. Осим лекара специјалиста, у привременој болници биће и психолози.



На сајму су обезбеђени сви санитарни услови, пацијентима ће се у том простору допремати и храна, константна температура у објекту биће 20 степени, а осим тога, цео сајам је прекривен бежичним интернетом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Листа свих ствари које пацијенти могу да понесу са собом током лечења у привременој болници биће објављена на сајту covid19.rs.



Спутњик / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *