Спутњик сазнаје: Ратко Младић оперисан без знања породице

0

Ратко Младић (Фото: AP Photo / Peter Dejong)

Ратко Младић српски генерал који се од 2012. године налази у Хашком Трибуналу данас је оперисан, о чему није била обавештена његова породица.

Ово је за Спутњик потврдио његов син Дарко Младић, који нам је рекао да је за операцију породица сазнала кад је генерал већ био уведен у операциону салу.

„Тада су нас назлвали да нам саопште да је операција почела. Сада је операција завршена и мој отац се пробудио из анестезије. Не могу да вам кажем у којој клиници је оперисан, али оперисан му је полип на дебелом цреву. Даље детаље не могу да износим,“ рекао нам је Дарко Младић.



По његовим речима, сада остаје забринутост како ће ићи даљи поступак опоравка, јер нико не зна ни где ће се опорављати ни како.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Хашки трибунал је 1995. године подигао оптужницу против генерала Младића, а његово хапшење и изручење било је један од услова отпочињања преговора за приступање Србије Европској унији. Младић је 26. маја 2011. године ухапшен у Србији, а 31. маја исте године изручен Хашком трибуналу. Суђење је почело 16. маја 2012. године. Првостепеном пресудом од 22. новембра 2017. године осуђен је на доживотан затвор.



Бранкица Ристић / Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *