Убио се немачки министар финансија – због короне!

0

Хесен Томас Шефер (Фото: EPA-EFE/SABRINA FEIGE)

Министар финансија немачке покрајине Хесен Томас Шефер пронађен је мртав поред железничке пруге, а полиција претпоставља да се ради о самоубиству.

Сумња се да је починио самоубиство због кризе око корона вируса, а према саопштењу полиције из Визбадена, леш полтичара из редва ЦДУ пронађен је синоћ у Хохајму поред железничке пруге.

Шефер је оставио опроштајно писмо иза себе, у којем, како тврди „франкфуртер Алгемајне цајтунг“, објашњава разлоге суицида.

Полиција испитује очевице, а управо гувернер Хесена Волкер Буфие је навео да је Шеферова смрт повезана са кризом око корона вируса.

Kако је навео, Шефер је бринуо да ли ће власт испунити очекивања становника која се, пре свега, односи на финансијску помоћ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Шефер је био припадник Хришћанско-демократске уније Ангеле Меркел, а на позицији министра финансија био је читаву деценију.

Иначе Шефер је важио за будућег могућег наследника актуелног премијера Хесена Фолкеар Буфијеа после 2023.

Буфие је саопштио да је шокиран вешћу о смрти свог колеге.

„Посебно њега сам требао у овим тешким временима. Највећи изазов са којим се суочава наша земља захтева трезвеност и делотворност, а и једно и друго је имао Шефер“, нагласио је Буфие, додајући да је радио даноноћно да се савлада криза коју је изазвала панемија.

Он је указао да се мора поћи од тога да велика брига за Шефера да ли ће успети да испуни очекивања грађана, посебно по питању финансијске помоћи, била превелика.

„Мислим да су га те бриге самлеле“, оценио је Буфије.

И шефица ЦДУ Анегрет Kрамп-Kаренбауер казала је да је шокирана вешћу о смрти Шефера.

Прочитајте још:  Украјинци гину за вредности САД и за то не добијају помоћ Вашингтона



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *