АЛЕКСАНДАР ПАВИЋ: Под пандемијом се успоставља нови светски поредак (ВИДЕО)

0
косово, американци, напад, рамштајну, сда

Aлександар Павић (Фото: Хелм Каст)

Глобалну пандемију поједине владе и центри моћи желе да искористе у остварењу својих циљева. У позадини се води жесток сукоб између глобалиста и снага које се залажу за мултиполарни свет, рекао је аналитичар Александар Павић гостујући у уживо програму Хелм Каста који се одржава сваке вечери од 21 сат.

Павић каже да је тешко одговорити да ли је реч о вештачком или природом вирусу, али ако је реч о вештачком да би иза њега могле да стоје САД. Он је подсетио да су Американци прошле године радили пробу глобалне пандемије у којој су учествовали и делови војске САД. Он је указао и на неке друге податке који иду у прилог теоријама да је вирус створен и пуштен од стране САД.

– Сувише има трагова који указују на то да Американци стоје иза пандемије. Немам, проблем да оптужим САД и они су нас Србе предходних 30 година оптуживали за многе ствари – рекао је Павић.




– Свет се за месец ипо дана окренуо на главачке. Дефинитивно већ сад можемо да кажемо да се успоставља нови светски поредак али још не можемо да кажемо како ће он изгледати јер има више заинтересованих страна – објаснио је Павић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Павић је поздравио приближавање Србије Кини, али је река да га брине што је од избијања кризе делује да су односи Србије и Русије захладнели.

Други гост емисије Миодраг Зарковић сматра да је до захлађења односа Русије и Србије дошло због илегалне продаје оружја Србије антируским снагама на Блиском истоку и у Украјини.

Прочитајте још:  БИСЕРКО УПОЗОРАВА ЕУ И САД: Жели да спаси Црну Гору од Срба и Србије, да не постане као Република Српска

Он је рекао да га брине хистерично понашање Александра Вучић током пандемије и да је избијање кризе показало да је Вучић на маргини светских дешавања и да га они који контролишу сутуацију нису обавестили шта ће се дешавати јер да јесу Вучић не би расписивао изборе.




Душан Гујаничић, са Институа за политичке студије, каже да није реално очекивати да ЕУ престане да постоји због пандемије короне, али да је она показала да ЕУ не функционише онако како је замишљена али да очекује да ће она опстати бар у надлежностима која се тичу тржишта и економомије, али да након пандемије очекује редефинисање односа унутар ње.

У емисији се говорило и о стању на Блиском истоку, мигрантској кризи под панедемијом, ситуацији у Русији итд.

Погледајте читаву емисију:

Правда



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *