Револуција на тржишту некретнина – цене срљају на доле, људи напуштају градове

0
стан

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Некретнине у свету су рекордно појефтиниле због вируса короне – за читавих 30 одсто, наводи агенција за консалтинг „Knight Frank“.

Од почетка марта експерти су забележили раст понуде вила и апартмана са попустом од 30 одсто – углавном у Француској и Италији. Многи објекти су били стављени на продају раније, али се сада продају са попустом. Међутим, расте потражња за вилама ван града, посебно у Лондону и Њујорку, до су на Кипру популарне виле и апартмани за изнајмљивање, због затварања хотела.

Посебно је популарно склапање уговора без личног присуства, на пример за учешће у миграционим програмима. Углавном у државама Карипског басена: Гренада, Антигва и Бермуди, Сент-Китс и Невис.

Медији пишу, позивајући се на агенте за некретнине, да су богаташи у Русији прешли да живе у летњиковце, побегавши од короне. У марту је број купопродајних уговора московске елите за куће ван града порастао за 12 одсто у односу на исти период прошле године.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *