СЗС: СНС злоупотребљава рад волонтера

Савез за Србију (СзС) у Војводини је данас оптужио владајућу Српску напредну странку (СНС) да злоупотребљава волонтере и раднике јавних предузећа за паковање пакета помоћи угроженима, које потом деле активисти владајуће партије.

„Таквих примера има широм Покрајине, а најновији је из Сомбора, у месној заједници у Чонопљи, где су активисти СНС-а при подели пакета домаћинствима злоупотребили свој положај у Kризном штабу. Они су за рад прво користили нестраначке волонтере, који су недељама несебично помагали пакујући пакете, а онда су их пре поделе заменили страначким активистима у циљу политичке кампање и прикупљања јефтиних политичких поена“, навео је СЗС у саопштењу.

Додао је да је иста пракса промовисања страначких функционера СНС-а и њима наклоњених јавних личности, успостављена и у Новом Саду.

„Након што су их новинари снимили и сликали, функционери и јавне личности су одмах отишли, а волонтери су наставили да раде“, пише у саопштењу.

Позвали су СНС да „прекине са оваквим неодговорним понашањем“, те да се, „уместо изборне кампање и сликања“, функционери владајуће странке посвете законитом, несметаном и правовременом функционисању институција.Бета

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.