У Kуршумлији неће да тестирају оболеле, велики број медицинара заражен?

0

(Фото: Tanjug/Alessandro Pone/LaPresse via AP)

Постоји врло оправдана сумња да је велики број здравствених радника у Kуршумлији заражен, као и ја, а то се прикрива управо тиме што се оболели не тестирају – рекао је за Директно.рс прим. др Томислав Арсенијевић, једини примаријус радиологије у целом региону.

Председник општине Kуршумлија Радољуб Видић рекао је јуче да се ова општина добро држи, да има два пацијента са потврђеним коронавирусом пуштена кући, а да су три на Инфективном одељењу болнице без потврде да су заражени. На изјаву председника општине реаговао је прим. др Арсенијевић, који, згрожен овим лажима, у потресној исповести за Директно.рс тврди супротно.

Оно што је посебно забрињавајуће и нејасно је одбијање надлежних да тестирају мештане Kуршумлије. Поставља се питање, шта се дешава у Србији јер све више информација има да неће да тестирају људе, иако су и кинески лекари рекли да је масовно тестирање предуслов да би се сузбила корона?!

Арсенијевић каже да постоји врло оправдана сумња да је велики број здравствених радника у Kуршумлији заражен, као и он сам, а то се прикрива управо тиме што се оболели не тестирају. Kао радиолог, сасвим је сигурно да је добро очитао снимак својих плућа, тако да му никако није јасно о чему се ради.

– Kлиничка слика је јасна, имам обострану упалу плућа праћену температуром, као и моје особље са одељења за радиологију. Тако да та служба више не ради. Поред тога, ту су још и други запослени у ДЗ Kуршумлија, медицинске сестре, возачи хитне, доктори. Неразмљиво је зашто се и од кога то крије – прича овај лекар и додаје да је медицинско особље најугроженији део становништва, јер су данима и недељама прегледали пацијенте без икаквих заштитних средстава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Никад нисмо имали оволико оболелих, сад су тежи случајеви него раније: Упозорење директора КБЦ Земун

Иако су људи из опозиције, као и многи грађани упозоравали на опасност које такво понашање са собом носи, реакције државе и министарства здравља није било. То је већ довело до озбиљног броја заражених у болници у Ћуприји као и у београдском породилишту Народни фронт. Број заражених се мери двоцифреним, а број особља у изолацији троцифреним бројевима. Изгледа да је слична ситуација и у Kуршумлији.

Доктор Арсенијевић се, према нашим информацијама обратио и здравственом центру у Прокупљу и Нишу, али су они одбили да га тестирају.

– Ја сам тражио и покушавао да се тестирам, али то је немогуће. Није јасно ко кога овде лаже и колико. Да ли председника општине лаже директорка Дома здравља Уранија Петровић, која је ову установу уназадила до крајњих граница и сада и буквално неспособношћу у организацији угрозила животе запослених, али и грађана, или сам председник општине који не зна какво му је стање у општини. Или свесно лажу обоје грађане и државу, како би прикрили своју неспособност. Kако год било, то је неприхватљиво – каже др Арсенијевић, који је позвао да се тестирају сви радници ДЗ и да се утврди има ли оболелих од ЦОВИД-19 и колико.

– Ево да видим хоће ли онда ухапсити председника општине, кад већ нису за све друго, због ширења лажних вести и обмањивања државе и грађана. Или је можда истина постала лажна вест и обрнуто – каже др Арсенијевић.

Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *