Јутјуб брише све снимке који повезују коронавирус и 5Г мрежу

0
мреже

5Г мрежа (Фото: Depositphotos, jamesteohart)

Видео платформа YоуТубе пооштрава мере у борби са лажним вестима и одлучила је да забрани све снимке који пропагирају везу између 5Г мреже и корона вируса, као и сличне теорије завере.Такав садржај су до сада контролисали тако што га нису стављали у део са препорученим клиповима. Нова одлука је уследила након што је Дејвид Ајк, пиац и теоретичар завере, у интервјуу који је уживо преношен на YоуТубе-у, износио тврдње о вези здравствене кризе која увелико траје и 5Г мреже.

Ајк је у том интервјуу рекао да ће будућом вакцином против корона вируса у људе бити уграђивани чипови путем коих ће бити контролисани. Између осталог, како преноси ББЦ, за Била Гејтса је рекао да треба да буде иза решетака. Његов интервју је погледало око 65.000 људи, а YоуТубе је избрисао снимак тек након што је завршен.




ББЦ је питао YоуТубе зашто ништа нису предузели раније.

Имамо јасну политику којом се забрањују снимци који промовишу методе, медицински недоказане и неутемељене, за борбу против корона вируса”, одговорили су новинарима, додајући да се то односи на све садржаје који су у супротности са препорукама Светске здравствене организације и локалних здравствених институција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

То, како кажу, укључује и теорије завере о 5Г мрежи.

И WхатсАпп против завера

Ова одлука YоуТубе-а стигла је ускоро исто време са ограничењима које је увео и WхатсАпп. Ова апликација Фацебоок-а, пише ББЦ, не допушта корисницима да прослеђују поруку путем више од једног чета/разговора, ако је у исто време исти пост већ подељен пет или више пута у широј заједници. Оава мера је примењена први пут у 2018. У Индији, како би се спречило ширење дезинформација.

Прочитајте још:  Лекар антиваксеру: Нећу плакати на твом гробу; Умро две недеље после 3. дозе!



Истиномер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *