ПРВО ПУТИН, А САД И ШОЈГУ! Кипте од беса – Русима управо ударен најјачи шамар, неко ће скупо платити због тога!

0
сергеј шојгу

Сергеј Шојгу (Фото: Sputnik / Вадим Савицкий)

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу затражио је од председника Истражног комитета Русије Александра Бастрикина да покрене истрагу о страним званичницима одговорним за рушење споменика совјетским грађанима, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Шојгу је скренуо пажњу на чињеницу да се „у последње време види пораст покушаја званичника одређених страних држава да фалсификују историјску истину о одлучујућем доприносу Совјетског Савеза у поразу фашистичких освајача током Другог светског рата“.

Он је истакао да „најодиознији представници државних и локалних власти“ доносе одлуке о рушењу меморијалних споменика које овековечују успомену на погинуле совјетске грађане.

„Конкретно, 3. априла 2020. године у Прагу је на иницијативу поглавара округа Праг 6 Коларжа демонтиран споменик маршалу Совјетског Савеза И. С. Коњеву“, подсетио је Шојгу.
Министар одбране затражио је од председника Истражног комитета да размотри питање „привођења правди лица која су починила ова незаконита дела“.

Председник Русије Владимир Путин потписао је у уторак закон о кривичној одговорности за уништавање или оштећење војних гробова и споменика подигнутих у знак сећања на погинуле у одбрани домовине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *