Од сада електронске дозволе за кретање за оне који се старају о другима

0

Полицијски час (Фото: Јутјуб)

Kанцеларија за ИТ и еУправу омогућила је грађанима који брину о корисницима социјалне заштите да на Порталу еУправе подносе захтеве за добијање дозволе за кретање током полицијског часа, наводи се у саопштењу.

Мере ће се обављати по процедути које је издало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а услуга је доступна НА ОВОМ ЛИНKУ.

Захтев се након тога прослеђује општини где се налази пребивалиште подносиоца, а општина даље захтев по дефинисаној процедури проверава и шаље на обраду Министарству за рад и Министарству унутрашњих послова.

Решење које доноси општина доставља се на и-мејл адресу коју је подносилац захетва навео у електронском обрасцу.

“Уколико грађани не добију одговор од општине у року од два дана, могу се обратити Kанцеларија за ИТ и еУправу путем контакт центар за приговоре грађана, на број телефона 011/735-05-56”, изјавио је Михаило Јовановић, директор Kанцеларије за ИТ и еУправу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је додао да ће се електронске дозволе за дозволу кретања током полицијског часа издавати без временског ограничења, с тим што локалне самоуправе задржавају право да их повуку уколико установе да је дошло до злоупотребе или уколико је престала потреба за пружањем услуге социјалне заштите.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *