Од сада електронске дозволе за кретање за оне који се старају о другима

Полицијски час (Фото: Јутјуб)

Kанцеларија за ИТ и еУправу омогућила је грађанима који брину о корисницима социјалне заштите да на Порталу еУправе подносе захтеве за добијање дозволе за кретање током полицијског часа, наводи се у саопштењу.

Мере ће се обављати по процедути које је издало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а услуга је доступна НА ОВОМ ЛИНKУ.

Захтев се након тога прослеђује општини где се налази пребивалиште подносиоца, а општина даље захтев по дефинисаној процедури проверава и шаље на обраду Министарству за рад и Министарству унутрашњих послова.

Решење које доноси општина доставља се на и-мејл адресу коју је подносилац захетва навео у електронском обрасцу.

„Уколико грађани не добију одговор од општине у року од два дана, могу се обратити Kанцеларија за ИТ и еУправу путем контакт центар за приговоре грађана, на број телефона 011/735-05-56“, изјавио је Михаило Јовановић, директор Kанцеларије за ИТ и еУправу.

Он је додао да ће се електронске дозволе за дозволу кретања током полицијског часа издавати без временског ограничења, с тим што локалне самоуправе задржавају право да их повуку уколико установе да је дошло до злоупотребе или уколико је престала потреба за пружањем услуге социјалне заштите.Нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.