ПРЕД НАЈДУЖИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС, ЕЛЕКТРОНСКЕ ДОЗВОЛЕ ЗА КРЕТАЊЕ: Ево ко ће смети од данас на улице без казне

Полицијски час у Београду (Фото: Јутјуб)

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Министарства за рад Михаило Јовановић изјавио је јуче да је по налогу председнице Владе Ане Брнабић ова канцеларија „управо успоставила потпуно електронску услугу за све грађане који пружају услуге социјалне помоћи“, путем које ће по убрзаном поступку моћи да добију електронске дозволе за кретање током трајања полицијског часа.

Како је речено, тиме је промењена пракса да изузетак од забране кретања током полицијског часа буду само они који излазе због посла и за то имају радни налог, док ће то од петка моћи и градјани који брину о другима.

– На адреси www.euprava.gov.rs  биће доступна ова врло једноставна услуга, градјани попуњавају одредјене податке, ти подаци се проследјују општинама и градовима и по процедури коју је расписало Министарство за рад, а у сарадњи са МУП-ом, добијају се електронске дозволе које се проследјују путем имејл адресе – рекао је Јовановић.
Он је навео да је циљ да се „систем максимално убрза“, а да постоји и начин за контролу.

– Дозволе ће се издавати у најкраћем року, а како бисмо исконтролисали да ли локалне самоуправе то раде како ваља, успоставили смо и контакт центар 011/735 05 56, на који градјани могу да се јаве и сигнализирају уколико локалне самоуправе то не раде у прописаном року – рекао је Јовановић.

Према његовим речима такве електронске дозволе за дозволу кретања током полицијског часа издаваће се без временског ограничења, с тим што локалне самоуправе задржавају право да их повуку уколико установе да је дошло до злоупотребе.

Данас од 17.00 сати почиње најдужи полицијски час на територији целе Србије откад је уведено ванредно стање због епидемије корона вируса, и трајаће до понедељка у 5.00 сати.Курир

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.