Само нам је то још фалило: Земљи се приближавају два астероида

(Фото: пиxабаy.цо)

Разорни пожари у Аустралији, пандемија вируса корона, пожар у Чернобиљу, а сада стижу и астероиди. Чини се да је човечанство заиста разљутило и природу и више силе.

Систем за праћење агенције НАСА открио је два астероида који ће ове недеље пролетети близу Земље. Како наводи Центар за свемирске објекте, 2020 Ге-Ха 2 и 2020 Еф-Икс 3 спадају у најопаснију категорију Аполових астероида, што значи да се њихове орбите пресецају са нашом планетом. Оба објекта су категорисана као потенцијално опасна и пролетеће близу наше планете 15. априла.

Астероид 2020 Ге-Ха 2 је широк 29 метара и како наводи НАСА, неће представљати опасност за Земљу због своје мале величине. Чак и ако астероид падне на нашу планету, он не би могао да доспе на површину, јер ће сагорети у Земљиној атмосфери, узрокујући експлозију у ваздуху.Међутим, 2020 Еф-Икс 3 је превелик да би сагорео у атмосфери. Процењен је промер од 89 метара, отприлике величине Кипа слободе, а путује брзином од 37 км/ч. Ако падне на нашу планету, избрисаће подручје величине града.

Али ова два небеска објекта само су кикирики у поређењу са гроздом астероида који ће 29. априла пројурити поред Земље. Астероид (52768) 1998 ОП2 има пречник отприлике од три километра. Ово је велико колико и Менхетн. Добра вест је што се процењује да ће овај свемирски див проћи поред Земље на 3,9 милиона километара.Спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.