Апел адвокатима за бесплатну правну помоћ верницима који желе да судски заштите право на слободу вероисповести

0

(Фото: Depositphotos/SergPoznanskiy)

Позивамо све адвокате спремне да чине милост прогоњенима Христа ради да своје податке оставе порталу „Стање ствари“, а ми ћемо се потрудити да они благовремено буду прослеђени свима којима су уистину потребни

Имајући у виду да је православним Србима Наредбом министра унутрашњих послова противно Уставу Републике Србије (чл. 202) онемогућено да учествују на Светим Литургијама и да ће стога током наступајућих највећих хришћанских празника бројни верници имати потребу за правном заштитом, обраћамо се овим

АПЕЛОМ
Свим адвокатима, а нарочито оним међу њима који се сматрају верним чадима наше Српске Православне Цркве, да пруже бесплатну правну помоћ свим грађанима који буду желели да судским путем заштите своје уставно право на слободу вероисповести.

Истовремено, подсећамо да је пред нама последња, Страсна седмица Часног поста, када се постом и молитвом припремамо да достојно дочекамо Васкрслог Христа, стога нам се ваља сетити богомудрих речи великог учитеља Цркве Христове, Св. Јована Златоустог, који нас опомиње: „Не размећи се празним постом, јер он сам по себи не узводи на небо, ако нема и сестру своју – милостињу, јер је она сједињена с њим, и међу њима је не само братски и присан однос, већ милостиња служи чак као ослонац посту.“ Учињено сиромасима Господ прима као учињено себи: „Заиста вам кажем: кад не учинисте једноме од ових најмањих, ни мени не учинисте“ (Мт. 25, 45)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Знајући то, позивамо све адвокате спремне да чине милост прогоњенима Христа ради да своје податке оставе порталу „Стање ствари“, а ми ћемо се потрудити да они благовремено буду прослеђени свима којима су уистину потребни.

Прочитајте још:  Више од 3.300 захтева грађана да туже НАТО

Како радили, тако нам Бог помагао!
Стање ствари

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *