Грчка се одмара и боји се новог таласа миграција из Турске

0

(Фото: Аваз)

Сателитска слика из Турске приказује загушење саобраћаја у близини турске обале, у складу са извештајима да је Турска отворила неколико својих мигрантских кампова за “слободно кретање”. Грчке власти страхују да ће Турска покушати пребацити мигранте на већим бродовима преко Грчке.

Грчке власти страхују да Турска планира да пошаље још један талас миграната у Грчку. У марту је турски теретни брод са 190 миграната стигао све до острва Кеа, само две миље од грчког копна. Према непотврђеним извјештајима, Турска има шест теретних бродова спремних за употребу мигрантима.

У понедељак, погрешно постављени министар потврдио је окупљање неколико миграната на турској обали, истовремено одбацујући извештаје и нетачне медије да је мигранте заразила цорона.




“Неки мигранти окупили су се на турској обали без икакве потврде. Међутим, грчке новине су писале да су они носиоци коронавируса”, додао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Једна од главних брига је нова тактика турских кријумчара, виђена у недавном инциденту на острву Тзиа, и користила је теретне бродове за превоз великог броја миграната у Грчку.

“Ниједан мигрант није се окупио на турској обали. У новинским новинама не можемо потврдити извјештаје да су они носиоци коронавируса”, додао је.

Једна од главних брига је нова тактика турских кријумчара, виђена и недавни инцидент на острву Тзиа, где су најновији бродови за превоз великог броја миграната у Грчку.



Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *