Мистерија: Десеткована посада, нису излазили са носача авиона, а добили корону

0

(Фото: Sputnik / Игорь Зарембо)

Више од трећине морнара на француском носачу авиона Шарл де Гол позитивни су на Ковид-19. Тестирано је 1.767 помораца, а позитвно је чак 668 војника. Од тог броја 31 је хоспитализовано у војној болници у Тулону на југу, док је један на реанимацији.

Очекује се да ће тај привремени биланс још расти јер нису стигли резултати за још 30 одсто тестова, а тестирање је још у току, навело је министарство, преноси Индекс.хр.

„До 14.априла тестирано је 1.767 морнара ваздушно-десантне јединице. Велика већина тих тестова односи се у овој фази на морнаре носача авиона Шарл де Гол. Од овог броја, 668 их је било позитивно на тестирању”, истиче се у саопштењу министарства одбране.
Француски брод Шарл де Гол је други носач авиона на коме је званично утврђена зараза вирусом корона, после америчког носача авиона Теодор Рузвелт у Пацифику.

Брод је стигао у недељу у луку Тулон две недеље пре него што је требало, са пратећом фрегатом са 200 морнара, после открића око педесет случајева заражених вирусом корона.

Тада је 1.900 морнара стављено у изолацију пре него што могу да се врате кући. Истовремено се врше дезинфекција брода. Непознато је како је дошло до заразе на броду. Посада није била у контакту ни са ким споља од пристајања у Бресту од 13. до 15. марта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *