Влада одлучује: Старији од 65 година трипут недељно у шетњу, новчана помоћ пољопривредницима

После ускршњих празника старији од 65 година моћи ће трипут недељно у шетњу, а сви детаљи – којим данима, у којим терминима и колико ће моћи да се удаље од својих домова – биће прецизирано у документу који се припрема за данашњу седницу Владе Србије.

Како наводе Новости, у овом тренутку се разматрају још неки детаљи ове одлуке, све с циљем да се максимално заштити здравље најстаријих грађана, али ће план бити спреман до 14 часова, за када је заказана седница Владе. Засад је извесно да ће ова категорија грађана моћи да изађе напоље за време полицијског часа, и они ће имати ограничено време у оквиру неколико сати, а све да би се спречио њихов сусрет са другим грађанима, што би било ризично за здравље најстаријих.

Како сазнајемо, биће прецизирана још једна одредба уредбе: излазак на улицу биће дозвољен и свим особама са сметњама у развоју и аутизмом.

На истој седници председница Владе и министри размотриће и пакет мера којима ће се пољопривредницима олакшати незавидна позиција, у којој су се нашли због ванредног стања, уведеног због корона вируса.. У плану је усвајање две удредбе, којима ће се омогућити да пољопривредници могу по олакшаним условима добијају кредите, а предвиђа се и новчана помоћ газдинствима.Спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.