Норвешка уз мобилну апликацију има контролу над вирусом

0

Премијерка Ерна Солберг на дансњој конференцији изјавила да морамо се вратити нормалном животу опрезно.

Ево како би апликација требала радити Апликација ће пратити кретања Норвежана у борби против коронавируса. Решење користи ГПС и blooetoth сигнале како би утврдило да ли су људи блиски једни другима.

Ако особа која је инсталирала апликацију добије коронa инфекцију, сви остали који je имају биће обавештени ако су били у блиском контакту, на пример, ближи од два метра тој особи дуже од 15 минута. (Извор: НТБ)

Обавештава близак контакт Апликација Стоп инфекцији требало би да вас обавештава ако сте на мање од два метра од корона инфекције дуже од 15 минута.

Из приватности не знате где и када сте се тог дана срели са зараженом особом

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Апликација и решење за дигитално праћење инфекције имају две сврхе. Један је праћење блиских контаката који су били изложени инфекцији како би им се о томе брзо могло рећи са саветима како да се изолују . Други је употреба анонимних података на нивоу становништва који се могу користити за мерење ефекта деловања заједнице, рекла је у понедјељак за ВГ помоћница директора Института за јавно здравство, Гун Пегги Кнудсен.

Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *