ШТА НА KРАЈУ KАРАНТИНА “Не могу напоље, држава не зна ко издаје потврду!”

0

Нашем порталу обратила се суграђанка која је пре 28 дана дошла из Франкфурта, где је радила и живела. Након прописане изолације од два пута по 14 дана, питала је полицију да ли може да напусти свој дом? Одговор је био “да, госпођо, уколико имате потврду да сте здрави”. Пут до спознаје о тој потврди за њу је био мукотрпан процес.

– Прво сам била 14 дана у изолацији, па су ми продужили на још 14. Тих 28 дана, колико сам провела у стану на Новом Београду, полиција је редовно долазила и проверавала да ли сам код куће. Након истека самоизолације, позвала сам МУП и питала их да ли могу да изађем из куће? Рекли су ми да могу уколико имам потврду да сам здрава и да могу да је набавим у Дому здравља. Питала сам их: Kако да идем у Дом здравља и ризикујем да се разболим? Рекли су да не знају – препричава она.

Суграђанка каже да је звала Дом здравља, а да је одговор био да о томе ништа не знају, те су је упутили на Институт за јавно здравље “др Милан Јовановић Батут”.




– Позвала сам “Батут”, они су такође рекли да не знају ништа о томе и упутили ме на Градски завод за јавно здравље. Тамо, такође, нисам добила одговор на моје питање, чак су ми поручили да први пут чују за тако нешто!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она додаје да су је на крају упутили да на сајту ЦОВИД Институт за здравље може електронски да поднесе захтев на мејл потврда.цовид19@здравље.гов.рс и да кад јој га они врате, тј уколико буде одобрен, моћи ће да напусти свој дом.

Прочитајте још:  У Србији 55.000 људи мање него прошле године

А ко гарантује у том случају, дакле електронском поштом, да ли је човек здрав или не?

Она није усамљени случај. Наиме, многи грађани, који су дошли из иностранства и који су били у кућној изолацији, не знају шта да раде, јер надлежни очигледно нису упућени у целу процедуру изласка из кућног карантина, па их пребацују из једне здравствене установе у другу.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *