Ким Џонг Ун (Фото: AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News Service)

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун, на изненађење јавности, пропустио је прославу рођендана његовог деде 15. априла, што је изазвало гласине о његовом здрављу.

Јужнокрејска владе наводи да нису примећене неуобичајене активности у Северној Кореји након непотврђених извештаја да је лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун у критичном стању након операције срца.

Светски медији преносе речи неименованог америчког званичника да САД прате обавештајне податке да је Ким Џонг УН у смртној опасности након операције.

Други неименовани амерички званичник каже да постоји разлога за забринутост за здравље Кима, али да је озбиљност болести тешко проценити.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према изворима јужнокрејских медија, који преносе изворе из Северне Кореје, Ким је био на кардиоваскуларној хируршкој операцији. Наводе да се оправио, али је и даље под медицинским третманом у Хјангсан медицинском центру, болници посвећеној Кимовој фамилији.

До сада званичних изјава из Северне Кореје нема.

Како наовди Јонхап, државна агенције Јужне Кореје, Ким је последњи пут виђен 11. априла, када је преседавао политичким бироом Радничке партиије.

Шпекулације о Кимовом здрављу почеле су кад се није појавио 15. априла на прослави рођендана његовог деде Ким Ил Сунга. Датум рођења оснивача Северне Кореје један је од највећих празника у календару ове државе.

Представница Министарства уједињења у Сеулу, наводи да је „непримерено“ нагађати зашто Ким није присуствовао овом важном догађају за Северну Кореју.



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *