Паравани и удаљени столови: Како ће изгледати кафићи и ресторани кад прораде по шпанском моделу

(Фото: Пиксибај)

Мадридско удружење угоститеља објавило је водич са низом сигурносних мера које ће помоћи власницима кафића и ресторана када се поново отворе.

Водич наводи низ смерница које треба предузети за повратак у нормалу након здравствене кризе изазване вирусом корона, преноси РТС писање шпанских медија. Документ дели процес на три фазе: поновно отварање, покретање посла и само отварање за госте.

Пре повратка на редовне активности потребно је детаљно чишћење и дезинфекција просторија. Уз то се предлаже модификација гастрономске понуде и дневног распореда служења.
Препоручује се постепено прилагођавање новим околностима рада у погледу расположивог особља, инвентара и залиха.

Такође, локал треба да има редовне достављаче заштитних маски, рукавица, дезинфекционих средстава, те паравана за столове који ће се вероватно постављати ради заштите.

У овој фази сматра се да је веома важно поставити информативне натписе који ће запослене подсећати на исправно коришћење заштитне опреме, промовисање плаћања кредитним картицама, стално прање руку или употребу рукавица и хидроалкохолног гела за руке.

У кухињи простор треба да се организује тако да се не пређе безбедна удаљеност од једног и по метра.

И столови морају да буду на тој удаљености, а неопходно је да локали имају и детаљан план чишћења просторија.
У ресторанимa брзе хране биће обавезна уградња пластичних паравана на столовима како би се одвојили гости.

Кад је у питању служење шведског стола, обавезно је да храна буде заштићена, а прибор за јело гостима треба да даје особље.

Локали ће морати да имају и план за ванредне ситуације, како би могло да се реагује у случају да се неко од радника разболи. План је потребан како би се извршила дезинфекција просторија или могућа измена производа доступних на менију.

Још увек, међутим, нема тачног датума када би поново могли да почну да раде барови и ресторани у Шпанији, који не раде од увођења ванредног стања 14. марта.Sputnjik

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.