Паравани и удаљени столови: Како ће изгледати кафићи и ресторани кад прораде по шпанском моделу

0

(Фото: Пиксибај)

Мадридско удружење угоститеља објавило је водич са низом сигурносних мера које ће помоћи власницима кафића и ресторана када се поново отворе.

Водич наводи низ смерница које треба предузети за повратак у нормалу након здравствене кризе изазване вирусом корона, преноси РТС писање шпанских медија. Документ дели процес на три фазе: поновно отварање, покретање посла и само отварање за госте.

Пре повратка на редовне активности потребно је детаљно чишћење и дезинфекција просторија. Уз то се предлаже модификација гастрономске понуде и дневног распореда служења.




Препоручује се постепено прилагођавање новим околностима рада у погледу расположивог особља, инвентара и залиха.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, локал треба да има редовне достављаче заштитних маски, рукавица, дезинфекционих средстава, те паравана за столове који ће се вероватно постављати ради заштите.

У овој фази сматра се да је веома важно поставити информативне натписе који ће запослене подсећати на исправно коришћење заштитне опреме, промовисање плаћања кредитним картицама, стално прање руку или употребу рукавица и хидроалкохолног гела за руке.

У кухињи простор треба да се организује тако да се не пређе безбедна удаљеност од једног и по метра.

И столови морају да буду на тој удаљености, а неопходно је да локали имају и детаљан план чишћења просторија.




У ресторанимa брзе хране биће обавезна уградња пластичних паравана на столовима како би се одвојили гости.

Кад је у питању служење шведског стола, обавезно је да храна буде заштићена, а прибор за јело гостима треба да даје особље.

Локали ће морати да имају и план за ванредне ситуације, како би могло да се реагује у случају да се неко од радника разболи. План је потребан како би се извршила дезинфекција просторија или могућа измена производа доступних на менију.

Прочитајте још:  ГАЗДА (АМЕРИКА) ОСТАЈЕ ПРИ СВОМЕ: Подржавамо владу која је против Русије, за Украјину и албанско Косово!

Још увек, међутим, нема тачног датума када би поново могли да почну да раде барови и ресторани у Шпанији, који не раде од увођења ванредног стања 14. марта.



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *