,,Саопштење удружења “Kомшије са Дорћола”:

Полицијски час као штит за нелегалне грађевинске радове на доњем Дорћолу
Удружење грађана „Kомшије са Дорћола“ упозорава јавност да се грађевински радови на изградњи тролејбуске мреже на Доњем Дорћолу обављају у време полицијског часа и да надлежни органи одбијају да заштите грађане овог дела Београда који се противе изградњи, већ штите интересе извођача радова.

Радови у овом делу Београда обављају се искључиво у току забране кретања, а станари данима покушавају да надлежнима укажу на бројне неправилности. Све је кулминирало 27. априла када да је фирма АТМ БГ д.о.о. у Венизелосовој и Улици Жоржа Kлемансоа наставила грађевинске радове одмах по почетку полицијског часа, и наставила их током ноћи.
Станари доњег Дорћола који су до сада изласком на улицу спречавали кршење закона, били су онемогућени у обављању своје грађанске дужности. На молбе полицији да изађе и изврши увиђај, грађани су упућени на Грађевинску инспекцију, која није одговарала на телефонске позиве.



Kако су радови настављени и током ноћи, бука неколико багера и више десетина радника, углавном без маски, често збијених на малом простору, постала је неподношљива и станари су реаговали негодовањем са својих тераса и прозора. Након тога се појавило неколико полицијских возила са укљученим ротационим светлима, праћено групама људи у цивилној одећи, и стало у заштиту извођача радова. Станари су одговорили још јачим протестом, а полиција је остала да, попут приватног обезбеђења, сачека рано јутро и крај радова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Удружење грађана „Kомшије са Дорћола“ апелује на све који се осећају погођеним овим кршењем закона, морала и разумног понашања у условима пандемије Цовид-19 да прошире вест и учине све што је у својој моћи, при томе сами не кршећи законе једине државе коју имамо, да се спречи наставак радова.

Прочитајте још:  Ердоган одбио да прогласи геноцид у Сребреници



Подсећамо да су новембра прошле године почели мирни протест грађана, незадовољних извођењем радова на постављању тролејбуске мреже због бројних незаконитих радњи, техничких недостатака и нетранспарентног поступања, како Града Београда, као инвеститора, тако и ангажованог извођача радова, АТМ БГ доо.

Радови су настављени и данас, 28. априла, одмах након почетка полицијског часа, све под надзором Михајла Мишића, директора Дирекције за грађевиснко земљиште и изградњу града.

https://www.facebook.com/watch/?v=2570426389897534

Kао грађани Републике Србије питамо шта се дешава када останемо без заштите државе чак и око елементарних права, на миран живот и миран сан.

Шта грађани треба да раде када остану без државе?



Удружење грађана „Kомшије са Дорћола”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *