Мештани Матарушке бање потписују петицију против ЦОВИД болнице

0

(фото: Wikimedia Commons, Saša Kostić)

Након информације да ће да ће привремена Kовид болница из Меркура у Врњачкој Бањи бити премештена у болницу Агенс у Матарушкој Бањи, око стотинак мештана окупило се јуче испред хотела Агенс. Они су потписали петицију којом траже да се поново размотри одлука, која би могла имати штетне ефекте.

Иначе, у непосредној близини ове болнице налази се Геронтолошки центар са 250 корисника који је један од свега неколико у Србији у који није ушао коронавирус, али и вртић.

Половином априла у болницу “Меркур” у Врњачкој бањи је стигла група од педесетак оболелих здравствених радника, војника и полицајаца, али је после две недеље одлучено да их иселе из ње. Разлог је спасавање туристичке сезоне у Врњачкој Бањи, али и велико незадовољство мештана због тога што су им у суседству заражени, наводи н1.



Подсећамо и да држава ове године планара да подели далеко већи број туристичких ваучера како би надокнадила минус у туристичкој индустрији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мештани који су се у уторак окупили испред болнице у Матарушкој бањи кажу да се плаше да ће вирус да се прошири и на најстарије. А онда би и цела, како кажу и онако оронула Матарушка Бања, након деценије збрињавања расељених и избеглих, потпуно пропала.

“Није проблем у болесним људима, већ у томе да су они већ хоспитализовани, и да ће се приликом транспорта изложити опасности. А доводе се у једини објекат у Матарушкој Бањи на који није стављен катанац. Такође, поред болнице се налазе Геронтолошки центар, вртић и Спортски центар”, каже Мина Максимовић из Матарушке Бање.

Прочитајте још:  Пунктови СВЕТОСАВСKЕ у Подгорици: Због санкција Русији страдале 'Плантаже', жељезнички саобраћај, а љетос ће и туризам на приморју

Незванично се помиње да би пацијенти могли да буду хоспитализовани у Матарушкој Бањи, већ наредне недеље.



И о таквој одлуци је за Н1 говорио директор болнице Меркур, Дејан Станојевић, рекавши да би већ ове недеље Kризни штаб могао да донесе такву одлуку.

Директор Агенса Горан Kостић је у телефонском разговору за н1 рекао да званична потврда преласка Kовид пацијената из Врњачке Бања, још не постоји.

На питање новинара, зашто је урађена комплетна дезинфекција објекта, Kостић каже да су тако урадиле све болнице за рехабилитацију у Србији.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *