Федерација БиХ усвојила такозвани корона закон

Делегати Дома народа Парламента Федерације БиХ данас су усвојили Закон о ублажавању негативних економских последица изазваних пандемијом коронавируса, такозвани „корона закон“. За усвајање закона су гласала 32 делегата владајућих странака, против је било 15 из опозиције, а три делегата су била уздржана.

„Kорона закон“, између осталог, предвиђа субвенционисање доприноса за обавезна осигурања, обуставу обрачуна и плаћање затезне камате на јавне приходе, прекид свих управних, парничних, ванпарничних и извршних поступака за време стања несреће, као и успостављање гаранцијског фонда.Чланом 4. овог закона предвиђа се субвенционисање доприноса, а који се у последњих месец и по дана мењао неколико пута.

Тек након што „корона закон“ ступи на снагу, фирме ће моћи да предају захтев за помоћ за субвенционисање доприноса са доказом о паду промета за минимално 20 одсто у односу на исти месец прошле године.Опозиција је оценила да се закаснило са доношењем закона, као и да он није довољно добар, наводећи да закон спасава јавни сектор и да додатно мотивише послодавце да отпуштају раднике.

BetaПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.