Федерација БиХ усвојила такозвани корона закон

0
бих

Делегати Дома народа Парламента Федерације БиХ данас су усвојили Закон о ублажавању негативних економских последица изазваних пандемијом коронавируса, такозвани “корона закон”. За усвајање закона су гласала 32 делегата владајућих странака, против је било 15 из опозиције, а три делегата су била уздржана.

“Kорона закон”, између осталог, предвиђа субвенционисање доприноса за обавезна осигурања, обуставу обрачуна и плаћање затезне камате на јавне приходе, прекид свих управних, парничних, ванпарничних и извршних поступака за време стања несреће, као и успостављање гаранцијског фонда.



Чланом 4. овог закона предвиђа се субвенционисање доприноса, а који се у последњих месец и по дана мењао неколико пута.

Тек након што “корона закон” ступи на снагу, фирме ће моћи да предају захтев за помоћ за субвенционисање доприноса са доказом о паду промета за минимално 20 одсто у односу на исти месец прошле године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Опозиција је оценила да се закаснило са доношењем закона, као и да он није довољно добар, наводећи да закон спасава јавни сектор и да додатно мотивише послодавце да отпуштају раднике.

Beta



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *