“Из хаоса – ред”: како је популарна култура најавила планове елите

0
Вигилант Цитизен који се специјализовао за анализу популарне културе (музичка индустрија, индустрија забаве) и да кроз ово промовише масовне неокласичне и окултне поруке и симболе избацује још један врло занимљив чланак на ту тему. Глобална криза која изазива огроман хаос и смрт, утирајући пут ка “новој ери” и пред нашим очима путем хаоса одлучује се на стварање “новог поретка”, могла би се само поздравити.
Основна филозофија окултне елите и њени планови за човечанство обичном човеку је нејасна и несхватљива и тек само они који имају “очи да виде” могу их опазити. У средишту свега је слоган: “Поредак кроз хаос” (латински, “Ordo Ab Chao” користи се и као масонски слоган).
У том контексту поменућемо књигу од масона 33. степена Алберта Пајка, “Морал и догма”, битна за разумевање позадине масонерије [1] . На њој се налази грб масонерије, двоглави орао, са бројем 33 у пирамиди (највиши степен који се може постићи), са натписом на врху “Ordo Ab Chao” што преведено са латинског значи “ред из хаоса” [2].
image.png
У масонству, слоган “Ред из хаоса” има више значења, у распону: од нејасних метафизичких операција до одређених специфичних друштвених инжењеринга. На ширем плану, слоган је савршен рецепт за драстичне промене у друштву: 1) догађај изазива хаос и панику; 2) “решење” се изводи на актуелном “дешавању” како би се унапредио дневни ред елите 3) тако да се друштво мења без отпора.
Данас је крајњи циљ елите створити глобалну владу која ће контролисати светске ресурсе, а притом потчињене масе трајно надгледати кроз тактику полицијске државе. Чини се да су „решења“ за актуелну вирусну кризу велики корак у том смеру.
Због тога су им ови тренуци хаоса “добродошли” као врло добра прилика за реализацију својих већ припремљених планова. Јер, док масе пате и слабе, елита стиче моћ и контролу, а пошто симболи доминирају светом, то ће се и “Ред из хаоса” прославити кроз популарну културу и симболику. Ево неколико примера хронолошким редоследом.
Мистериозни споменик носи поруке за будућност после катастрофе (“Амерички Стоунхенџ” представља најмистериознији споменик у САД-у, а налази се у округу Елберт, у држави Џорџија) [3].
 
Од откривања 1980. године, ове загонетне плоче збуњивале су људе својим злослутним порукама. Заиста, исписане на гигантским каменим плочама, оне су „10 заповести“ за нову еру. И прва каже: држи човечанство испод 500 милиона. Да би се испунио овај захтев, тренутна популација планете мора бити смањена за најмање 90%.
Као што је објашњено у сродном чланку (види фусноту бр. 4) [4] за Џорџија Гајдстонес, све о овом споменику је у складу са агендом окултне елите. Од глобалне владе до контроле становништва, све је ту. Обратимо посебну пажњу на 1, 8 и 10 од “десет” “заповести”.
Ово су поруке:

Прочитајте још:  Запад је изгубио од Русије на још једном фронту

– Одржавајте људску популацију испод 500 милиона у сталној равнотежи са природом.

– Уравнотежите лична права са социјалним обавезама.
– Не будите рак на земљи – Оставите простор природи – Оставите простор природи.
Сасвим је евиденто да нас актуелна криза наводи управо према тим заповестима. На пример, свет у притвору је очигледна вежба у “балансирања личних права са социјалним обавезама.” Дефинитивно такође „остављамо простора природи“.
Ево чланка НЗ Хералда о еколошким “бенефицијама” ове кризе: https://www.nzherald.co.nz/world/news/article.cfm?c_id=2&objectid=12322740
Укратко, Џорџија Гајдстонес стубови “са нестрпљењем очекују и радују се” великом, значајном догађају који ће донети одређене промене у свету и то није једина атракција која носи сличан вид поруке у Сједињеним Државама.
Мурали на Међународном аеродрому у Денверу
На том аеродрому постоје толико мистериозних и чудних детаља. У средишту свега тога је мурал који приказује смрт и хаос, након чега следи стварање новог света.

Ово је један од мурала [5].

image.png
Огромна фигура у војничкој униформи са заштитном маском на лицу гура или убија голуба, док огроман ред мајки плачу држећи мртве бебе у свом наручју: да ли је ово оно што желите да видите пре укрцавања у авион?
Сматрам да дуга на врху ове фреске-мурала делује изузетно узнемиравајуће, чак и више у тренутној клими.
image.png
У јеку пандемије на снагу ступиле мере строге изолације и у тим условима појављује се глобални тренд осликавања дуге на прозорима и јавним просторима.
image.png
Након смрти и уништења: Поновно рађање новог света уједињеног око својеврсне блиставе (светле) биљке.
Још једном, уметничко дело смештено у јавни простор говори о масовном хаосу који је уследио поновним рођењем новог света који уједињује све народе.
Мурали на Банци Америке
 
Мистериозне фреске изложене у седишту Банке Америке у Шарлоту, Северна Каролина, врте се око исте уобичајене теме (погледајте чланак овде http://dispatchesfromapocalypse.blogspot.com/2014/01/analysis-of-occult-symbols-found-on.html).
Мурал са десне стране зове се “Дизајн/Знање” и препун је окултне и масонске симболике. У основи нам говори да они који „дизајнирају“ свет имају окултно “знање”.
Централни мурал назива се “Хаос / Креативност” и приказује прелазни период који карактерише немир и опресија (превирања и угњетавања). Нереди у градовима, војска на улицама, бодљикава жица.

Али има нечег и оваквог:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Усред хаоса је особа која носи хазмат одело (заштита од опасних материја – попут биолошких и хемијских испарења, гасова). Насупрот аеродромским муралима, чини се да је период хаоса повезан са неком врстом биолошке претње.

И то је оно што данас видимо у вестима:
image.png
Свуда су људи у хазматским оделима.
Филм “2012”
Светска премијера филма одржана је 11. новембра 2009. године и описује крај света онако како су наводно Маје предвиделе. Поред хипотетичких сцена уништавања познатих споменика, филм је послао и једну поруку: Само ће елита преживети период хаоса!
image.png
Мото филма је гласио: “Упозорени смо”, са сликом на плакату како пада огромна Христова статуа у Бразилу. Симболика или…?
Како нам пропратни чланак овог филма објашњава, прича је мање о крају света, а више о томе да ће (само) глобална елита преживети велику кризу. Заиста, у филму је елита знала да ће поплава доћи много година раније, али је то скривала од масе (тј. осталог народа), а истовремено су то време користили да се припреме за долазак нове ере, док остатак светске популације препуштају умирању.
image.png
На филму су олимпијске игре у Лондону отказане. За разлику од олимпијских игара 2020. године које су одгођене до 2021. године.
У филму, елита овлашћује Кину да изгради огромне бродове који ће обезбедити сигурност “елите” док свет нестаје. Цена улазнице за улазак у та пловила креће се: милијарду евра по особи.
image.png
Краљица Енглеске се укрцава на брод у Кини.
На крају, потоп преживљавају (само) одабрани, док остатак света нестаје. Њихови (ковчези – барке) бродови заустављају се у Африци и елита започиње нову цивилизацијску еру у месту које се зове  Рт Добре Наде (Cape of Good Hope).
Иако се у филму “2012. години” не ради о смртоносном вирусу, међутим јасно је то, да он симболично приказује основну филозофију елите: Order Out of Chaos.
Магазин: Економист
Економист већ дуги низ година плаши људе чудним, загонетним насловницама магазина и гледано са стране, чини се да предвиђају неку мрачну будућност. Иако неки могу рећи “и кога је за то брига”, постоји један разлог зашто овај часопис треба схватити озбиљно: “The Economist” директно је повезан са глобалном елитом, тј. онима чија се предвиђања остварују. Као што сам већ нагласио, у чланку, насловница часописа Економист 2015 пуна је скривених симбола и предвиђања
“Економист је директно повезан са глобалном елитом. Делом је у власништву банкарске породице Ротшилди у Енглеској, док је његов уредник Џон Миклетвејт неколико пута присуствовао састанцима Билдерберговог клуба. Тако да се са сигурношћу може рећи да људи у Економисту знају ствари које већина људи не зна.”
image.png
Шта нам поручује насловница Економиста “Људи у 2019. години”?
image.png
Ево четири коњаника апокалипсе. Један од њих носи маску.
Кажу да Бели коњ симболизује освајање, кугу и антихристов долазак; риђи коњ симболизује рат, односно, крв која се пролива у ратовима. Јахача на враном коњу повезују са глађу, док јахач бледо зелене боје, доноси смрт. Може се рећи да тренутна криза са собом носи истовремено и неке облике освајања, куге, глади и смрти.
image.png
  Ево још једног чудног елемента насловнице: у доњем левом углу налази се паун (љуспичасти мравојед).
image.png
Иако постоје многе теорије о пореклу вируса, постоји још једна која се као црвена нит појављује у медијима: у преносу вируса на човека сматра се да је посредник био управо панголин (чланак “Њујорк тајмса”).
image.png
Његова насловна страна приказује роду која носи бебу са бар кодом (Бил Гејтс настоји створити “дигитални индентификацијски регистар” вакцинацијом по рођењу).
image.png
Ово је насловница последњег броја часописа Економист
Рука елите држи масе “на повоцу”, као пса и то је оно што желе.
Мадонин наступ на Евровизији
У шоу програму Мадона се појавила усред људи који су носили гас маске, док је она носила круну (corona) и певала песму “Future” (Будућност) у којој се каже:
Неће сви поћи у будућност
Не уче сви на својој прошлости
Не могу сви поћи у будућност
Неће живети сви који су сада овде.
image.png
Мадона тада маскираним мушкарцима својим дахом наноси самртни ударац и сви умиру, док у позадини стоји сломљени Кип слободе – данас су наше слободе озбиљно угрожене.
image.png
Мадона такође ових дана објављује чудне изјаве о вирусу. Тако у недавном видеу објављеном на њеном налогу на друштвеним мрежама Мадона је о пандемији казала: “Као еквилајзер (вирус) је сјајан и страшан! Оно што је страшно у вези са њим, то је да нас је све учинио равноправнима на више начина – а оно што је сјајно јесте што нас је све учинио равноправнима на више начина.”
Закључак
Иако смо у овом чланку видели елементе који су веома различити, ипак међу њима постоје неке заједничке црте. Прво, све финансирају људи из елите. Друго, све је део популарне културе, која дефинише и “боји” наше друштво. Треће, сви они причају сличну причу и изражавају: “добродошлицу” великој кризи за увођење Новог Светског Поретка.
Може се поставити питање: “Чему ове поруке? Зар не желе да своје планове чувају у тајности?”

Прочитајте још:  Протеклог дана погинуло седам војника ДНР, 19 рањено - Народна милиција

Не из различитих разлога. Прво, концепт предиктивног програмирања нам говори да, када се масе изложе шокантној идеји, тада бивају мање шокиране и пријемчивије када се то заиста догоди.

Друго, елита верује у кармичке законе. Ако се масе правилно припреме и вољно прихвате оно што се дешава, елита ће се ослободити кармичке “освете”. Коначно, симболи доминирају светом. Кроз историју је симболика оних на власти увек била у сенци друштва у целини.

Они који владају светом сада желе Нови Светски Поредак, али пре тога мора да постоји хаос.
Аутор: Славиша Лекић
теолог, мисионар, свештеник и професор 
_______________________________________
Напомена:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *