Лек из природе: Горка детелина ублажава костобољу

0

МЕЂУ лековитим биљкама издваја се и горка детелина, с обзиром на то да чај од ње ублажава костобољу и реуматизам травари је препоручују сада, јер због пуно седења током изолације, честа је појава болова локомоторног система.

Горка детелина препоручује се и у случају да би требало да се побољша рад јетре, апетит, а може да замени и сва лековита својства линцуре.

Чај од сувог листа горке детелине припрема се тако што се једна кашичица листа прелије шољом вреле воде. Значи, не кува се већ је само важно да се попари. Као и други чајеви, пије се без шећера, евентуално уз мало меда, а дневно су довољне две шоље.



Фитотерапеути саветују да дневно не би требало да се пије више од две шоље овог чаја јер може да узрокује дијареју, али зато само две шоље на дан могу да помогну у случају затвора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Травари ову биљку неретко комбинују са другим, а најчешће са жалфијом и кичицом.

Искуства су показала да горка детелина може да помогне и код осетљивог желуца, надимања, жутице, гасова па и чак код сувог кашља. Такође, користи се и за побољшање крвне слике. Терапијске ефекте има и код кожних обољења као што су екцеми, лишајеви, осипи, а у том случају се користи у виду облога које се натапају чајем. Горак укус јој је, тврде познаваоци лековитог биља, једина мана.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *