„Фејсбук” брише налоге са којих су ширене лажне вести

0

(Фото EPA-EFE/SASCHA STEINBACH)

Компанија Фејсбук уклонила је мрежу лажних налога преко којих су ширене дезинформације и лажне вести из Ирана, Русије и САД, преноси Би-Би-Си.

Због кршења правила компаније Фејсбук о забрани координисаног неаутентичног понашања, Фејсбук је угасио налоге једне америчке корисничке мреже која је ширила лажне вести о „теорији завере и дубокој држави којом управља председник Трамп”.




Ова мрежа је најпре негирала претње и забринутост због епидемије коронавируса, а потом променила наратив и почела да промовише надрилекарство и теорију завере да су 5Г мрежа и глобална елита „заслужни” за појаву коронавируса.

Укинута је и иранска мрежа којом руководио државни информативни сервис због критика на рачун САД и Израела и њиховог односа према пандемији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руска мрежа корисника коју су, према тврдњама компаније Фејсбук, креирали руски државни медији на Криму, промовисала је ставове и теорије завере о настанку коронавируса.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *