“Јовањица” пред судом

0

Тужилаштво за организовани криминал, како “Новости” сазнају, подигло је отпужницу против Предрага Колувије (38), већинског власника Компаније “Јовањица”, који је ухапшен 14. новембра прошле године због сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Поред Колувије, оптужницом је обухваћено још девет особа, сви запослени у компанији.

Лисице на руке стављене су им средином новембра прошле године, пошто су припадници Министарства унутрашњих послова Србије по налогу ТОК ушли на пољопривредно добро “Јовањица” у близини Старе Пазове, и како је тада саопштено, тамо су пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима. Заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Иначе, наредба о спровођењу истраге поднета је због сумње да су Колувија и остали од јануара до новембра 2019. у стакленицима Привредног друштва “Јовањица” узгајали опојну дрогу канабис. Према важећим законским прописима, дозвољено је гајити само сорте конопље које у себи садрже мање од 0,3 одсто психоактивне компоненте ТХЦ. У “Јовањици” је, како се тврди, пронађен канабис са далеко већим процентом ТХЦ од дозвољеног.



Током истраге саслушано је више од 60 сведока. Поред тога, издато је на десетине наредби и обављени су бројни претреси и вештачења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

НЕГИРАО КРИВИЦУ

Против Колувије, који је приликом хапшења негирао кривично дело, тада је поднета и кривична пријава због сумње да је имао фалсификовану исправу. Наиме, приликом заустављања белог “аудија А8”, у којем је био, полиција је пронашла фалсификовану службену легитимацију МУП Србије, док је против возача аутомобила поднета прекршајна пријава јер је возило, мимо закона, било опремљено светлосном и звучном сигнализацијом (блинкери).

Прочитајте још:  Тачију понестаје новца, напуштају га адвокати



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *