Путин: Наоружаћемо војску системима без конкуренције у свету

0

Владимир Путин (фото: РИА Новости / Михаил Климентьев)

Русија ће, без обзира на околности, реализовати планове о опремању војске новим наоружањем, наставићемо да развијамо и усавршавамо Оружане снаге, поручио је председник Русије Владимир Путин у честитки поводом Дана победе студентима завршних година руских војних универзитета и академије Министарства одбране Русије.

„Наставићемо да развијамо и усавршавамо Оружане снаге. Без обзира на околности реализоваћемо наше планове о јачању свих родова и врста војске, наоружавању војске напредним оружјем и опремом, укључујући и стратешко наоружање, као и високопрецизним и хиперсоничним системима, беспилотним аутоматизованим ударним системима, којима до сада нема пандана у свету“, наводи се у саопштењу руског лидера, које је објављено на сајту Кремља.

Путин је истакао да лекције Другог светског рата и цела историја земље уче да руска војска увек треба да буде снажна, способна да одговори на било какве изазове и претње, да поуздано осигура суверенитет и националне интересе земље, безбедност и миран живот свих становника.



Руски лидер је изразио уверење да ће се они који тек излазе са војних универзитета увек угледати на генерације победника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Легендарне традиције руске војске биле су и остале извор духовне чврстине и снаге наше војске“ , истакао је Путин.

Он је додао да верује да ће официри професионално и достојно учествовати у решавању свих важних задатака, да ће ефикасно примењивати стечена знања и вештине током оперативне и војне обуке, као и у развоју модерног наоружања и технике.

Свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:  Главни руски епидемиолог, Генадиј Оњишенко: Хибридни информациони терористички напад! (Видео)



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *