ПРИЧА О ТУНЕЛИМА: Теслин научни центар у САД открива велике мистерије!

0
научник

Никола Тесла (Фото: јавни домен)

Теслин научни центар (TWSC) са Лонг Ајленда саопштио је данас да ће током епидемије коронавируса, када је људима широм света препоручено да остану у домовима, поштоваоцима Теслиног дела понудити богат виртуелни програм кроз који ће моћи да открију и највеће мистерије те Теслине последње лабораторије – Ворденклиф.

Директор TWSC Марк Алеси у саопштењу достављеном Тањугу наводи да је лабораторија за Теслине „следбенике“ свих узраста приредила поткаст “Тесла Анваиред” (Tesla Unvired), у чијој првој епизоди је прича о мистериозним тунелима – о томе да ли их је Тесла изградио испод лабораторије Ворденклиф, зашто и да ли они постоје.

Сви заинтересовани ће моћи да учествују и у великој дебати у којој ће са Алесијем разговати и аутор популарне књиге “Чаробњак: Живот и Време Николе Тесле”, универзитетски професор Марк Сајфер, који је цео живот посветио делу и животу великог научника, о чијем раду је одбранио и докторат.




„Чаробњак“ је најпотпунија биографија Николе Тесле, која садржи детаљне појединости из његовог живота, тако и оне познате тек малом броју његових најближих пријатеља и сарадника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тесла Стеам ће омогућити и најмлађима да се упознају са делом једног од највећих светских умова.

Поштоваоцима Теслиног дела али и глобалној заједници, у времену када је свима препоручено да остају код куће, на располагању ће, како Алеси наводи, бити и виртуелни ресурси центра, помоћу којих ће открити и бројне интерактивне програме, 3Д експонате и излете…

У наредних неколико недеља сви садржаји које центар нуди на www.teslaslasciencecenter. org биће доступни бесплатно.

Прочитајте још:  САД желе да украјинске оружане снаге уђу у Мариупољ у јануару

Мисија TWSC је да на месту једине преостале Теслине лабораторије на свету подигне велики глобални центар који ће сачувати, обновити и унапредити Теслину заоставштину, едукацијом и иновацијама.



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *