ПРИЧА О ТУНЕЛИМА: Теслин научни центар у САД открива велике мистерије!

0
Никола Тесла (Фото: јавни домен)

Теслин научни центар (TWSC) са Лонг Ајленда саопштио је данас да ће током епидемије коронавируса, када је људима широм света препоручено да остану у домовима, поштоваоцима Теслиног дела понудити богат виртуелни програм кроз који ће моћи да открију и највеће мистерије те Теслине последње лабораторије – Ворденклиф.

Директор TWSC Марк Алеси у саопштењу достављеном Тањугу наводи да је лабораторија за Теслине „следбенике“ свих узраста приредила поткаст “Тесла Анваиред” (Tesla Unvired), у чијој првој епизоди је прича о мистериозним тунелима – о томе да ли их је Тесла изградио испод лабораторије Ворденклиф, зашто и да ли они постоје.

Сви заинтересовани ће моћи да учествују и у великој дебати у којој ће са Алесијем разговати и аутор популарне књиге “Чаробњак: Живот и Време Николе Тесле”, универзитетски професор Марк Сајфер, који је цео живот посветио делу и животу великог научника, о чијем раду је одбранио и докторат.
„Чаробњак“ је најпотпунија биографија Николе Тесле, која садржи детаљне појединости из његовог живота, тако и оне познате тек малом броју његових најближих пријатеља и сарадника.

Тесла Стеам ће омогућити и најмлађима да се упознају са делом једног од највећих светских умова.

Поштоваоцима Теслиног дела али и глобалној заједници, у времену када је свима препоручено да остају код куће, на располагању ће, како Алеси наводи, бити и виртуелни ресурси центра, помоћу којих ће открити и бројне интерактивне програме, 3Д експонате и излете…

У наредних неколико недеља сви садржаји које центар нуди на www.teslaslasciencecenter. org биће доступни бесплатно.

Мисија TWSC је да на месту једине преостале Теслине лабораторије на свету подигне велики глобални центар који ће сачувати, обновити и унапредити Теслину заоставштину, едукацијом и иновацијама.Б92

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.