Дисциплински поступак против жандарма јер је коментарисао рад Стефановића

0

Небојша Стефановић (Фото: Printscreen/TV Prva)

Шта се дешава са земљом у којој Илија Чворовић из “Балканског шпијуна” није у параноји, већ га свуда прате, па чак шта пише и лајкује на Фацебоок-у? Одговор на ово питање на тежи начин је сазнао жандарм и дугогодишњи председник Синдикалне групе београдског одреда жандармерије Небојша Декић, против којег је покренут дисциплински поступак због коментара на друштвеним мрежама, упућених на рачун министра полиције Небојше Стефановића.

У образложењу Закључка о покретању дисциплинског поступка детаљно су анализиране Декићеве објаве на Фацебоок-у.

– Небојша Декић је са личног профила поделио објаву министра унутрашњих послова Републике Србије др Небојше Стефановића, од дана 28. јуна 2019. године коју је министар Стефановић упутио поводом дана јединице Жандармерије са поруком да ће наставити са унапређењем услова рада припадника јединице и да је важно да ова посебна јединица полиције буде што јача, на шта је запослени Декић поставио коментар следеће садржине: Тако је, поготово сада када сте унапредили у официре људе који имау кривичне пријаве за превару!!!



Иако би требало да је Србија слободна, демократска земља 21. века, Декић је за своје мишљење морао да плати цену.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– На Фацебоок профилу “Синдиката напаћених полицајаца Србије”, након објаве администратора странице – Доказано: Министар полиције Небојша Стефановић је ПЛАГИРАО ДОKТОРАТ и чак НЕМА НИ ЗАВРШЕН ФАKУЛТЕТ! учествовао у коментарисању на непримерен начин, сугеришући да је наведена вест тачна следећим коментаром: Па замисли да ти или ја не знамо шта се дешава у нашој кући? Он је бре “татко”!!!

И тако, редом су праћени лајкови и коментари припадника Жандармерије, јер је Декић за 16 сати радног времена полицијских службеника написао “значи закон се не поштује. Браво министре”, те је писао и да “преко наше кичме зарађују чинове”.

Прочитајте још:  Вучевић: Уколико војска добије наредбу да уђе на КиМ, извршиће тај задатак

– На писану објаву Владимира Савића у групи Синдикат напаћених полицајаца Србије: Другови полицајци срећан вам данас рођендан министра полиције Небојше из Београда. Лично му желим срећан рођендан, добро здравље и од 10 до 15 година робије, јер у том року напокон може као човек редовно да заврши факултет и легално докторира у Забели, Декић је ставио писани коментар: Ја му желим 40 и то лајковао – пише у образложењу, те је додао да министру “жели плату од 300 евра и да буде подстанар у Београду, да плаћа кирију 150 евра, те 100 евра рачуне, у Забели би имао редовне оброке, овако би их имао ређе”.

в

– Небојша Декић и ја смо заједно водили један од синдиката у МУП и увек смо се бунили против послодавца, што је посао синдиката. Правили смо велике протесте и за време Драгана Јочића и за време Ивице Дачића, никада нико није покренуо поступак против нас. Доласком Небојше Стефановића почео је да се гради култ личности и да се забрањује коментарисање лика и дела. Декић је коментарисао моју објаву у затвореној групи од 3.000 полицајаца, бивше и садашње колеге. Декић је као представник синдиката, који је свестан шта се дешава у МУП-у, као што и сви видимо, додао је коментар. Неко је то откуцао, фотографисао и покренуо поступак, позивајући се на етику. То нема везе са етиком – рекао је за Директно.рс Владимир Савић, заменик председника Покрета за безбедну Србију, бивши полицијски службеник и колега Небојше Декића.

Међутим, нико у Министарству унутрашњих послова није проблем видео у ономе ко је извор проблема, већ у ономе ко то коментарише, чиме, цитирамо, “штети угледу Министарства”.

Прочитајте још:  Дописник руског ТВ канала Звезда приведен у Србији пуштен на слободу

– Све време гуше слободу и медије. Страх је да било који полицајац покрене своје мишљење о стању и незадовољству у МУП-у, а проблеми су велики и сложени. Ово је вид репресије и застрашивања припадника полиције – закључио је Савић за наш сајт.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *