За децу до 12 година није потребан тест на коронавирус при уласку у Србију

0
(Фото: Фото: Depositphoto)

Држављани Србије могу да уђу у нашу земљу и крећу се без ограничења уз негативан ПЦР тест на коронавирус, док деци до 12 година неће бити потребан.

„За децу старости до 12 година тест неће бити потребан“, каже за Танјуг члан Kризног штаба Бранислав Тиодоровић и додаје да ће страни држављани који немају тест и који морају да иду у изолацију морати да доставе где одседају, односно адресу на којој ће боравити.

Ова мера биће на снази до 31. маја, а након тога у зависности од епидемиолошке ситуације процениће се да ли ће се мера ублажавати.

„Од процене епидемиолошке ситуације зависи да ли ће се мера ублажавати после 31. маја“, казао је Тиодоровић.

Уколико немају урађен тест са негативним резултатом не старији од 72 сата, сви наши држављани, без изузетка, мораће да буду у кућној самоизолацији у трајању од 14 дана, предвиђено је протоколом који је Влада усвојила о уласку држављана Србије и страних држављана у Србију.

Што се тиче страних држављана, они могу у Републику Србију ући уз два услова – негативан ПЦР тест на коронавирус не старији од 72 сата и потврду коју издаје комисија коју чине представници Министарства здравља, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова.

Ова потврда може се прибавити у нашој амбасади или конзулату у земљи из које страни држављанин долази.

Такође, кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид 19 препоручио је Влади да од 1. јуна у потпуности отвори границе за држављане четири суседне земље – Босне и Херцеговине, Албаније, Црне Горе и Северне Македоније, саопштила је владина Kанцеларија за сарадњу са медијима.Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.