Најава зла које ће нас ускоро све погодити (Видео)

0

Управо смо прочитали вијест о 100 милиона Индијаца који су добровољно преузели апликацију Kорона. То није довољно за владу Индије. Ако не користите апликацију “Аарогyа Сету”, ускоро нећете моћи путовати или ћете изгубити посао.

На интернету, у новинама, на радију: индијска влада широм земље оглашава своју апликацију “Аарогyа Сету“, што у пријеводу значи: мост до здравља. Боливудски глумци апликацију оглашавају и као неку врсту особног тјелохранитеља.

Позитивне кампање заиста су добро прихваћене од стране неких људи у популацији – попут Умесх Рам-а, на пример. Доставља храну у главни град, Њу Делхи. “Заиста је потребно да ја и моји колеге користимо апликацију за властиту сигурност”, каже он. “Морамо знати имају ли наши купци вирус или не. Било би добро када би скоро сви користили ову апликацију.”

Индија је још далеко од тога. Више од 100 милијуна људи већ је преузело апликацију Kорона, али то није ни десет посто укупног становништва. Сви то нису учинили добровољно. Сватко тко ради у приватној твртки или у државној служби дужан је инсталирати апликацију на свој паметни телефон. У супротном, шефови твртки могли би се суочити с новчаном или чак затворском казном.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ВЛАДА ИСТИЧЕ KОРИСТИ У ОТKРИВАЊУ ЖАРИШТА

Путници који желе користити влак, такођер морају имати апликацију Цорона на свом мобителу. Индијци који су сада доведени кући из других земаља у кампањи повратка такођер их морају инсталирати. Јер је индијска влада увјерена у потребитост. “Апликација помаже нашој земљи да заустави ширење вируса короне”, рекла је премијер Нарендра Моди. Тек захваљујући овој новој технологији, било је могуће пронаћи потенцијалне жаришне точке у земљи и упозорити људе који су дошли у контакт са зараженим особама.

Прочитајте још:  Неће бити италијанског ни шпанског сценарија у Србији. Не паничите, јер и то слаби имунитет /видео/

Међутим, према истраживачима са Свеучилишта Оxфорд, око 60 посто популације требало би користити такву апликацију како би се против епидемије могло учинковито борити. А неки заговорници приватности страхују да ће апликација Kорона у Индији учинити више штете него што би могла бити корисна. Одвјетник Ааyусх Ратхи каже: “Апликација Kорона у Индији не задовољава свјетски стандард заштите података или приватности.”

Јер не само да се регистрација врши у близину других паметних телефона путем Блуетоотх-а, већ се користи ГПС за локализацију корисника. За употребу апликације корисници морају дати особне податке: доб, пол и место путовања у посљедњих неколико тједана. У добровољном тесту такођер навести имају ли температуру или потешкоће с дисањем, претходне болести, контакт с пацијентима Цовида 19 и да ли раде у болници.

“ИЗВОРНИ KОД АПЛИKАЦИЈЕ ЈЕ ТАЈАН”

Упркос томе, Лалитесх Kатрагадда, која саветује индијску владу при програмирању и покретању апликације, наглашава да се не треба бринути: “Подаци корисника су апсолутно сигурни. Дневници кретања остају локално на паметном телефону.”




Власти су само на сервер послале „врло мали дио“ од око 7000 профила: „Сви су били заражени вирусом короне, а ми анализирамо с ким су ти корисници дошли у контакт како бисмо пронашли могуће жаришне точке. “Влада је идентифицирала 700 таквих мјеста и упозорила око 140.000 корисника.

Борци за заштиту података сумњају у оперативни сустав апликације, будући да је изворни код апликације затворен. То разликује Индију од многих других демокрација које користе апликацију Kорона. Њемачка такођер жели бити транспарентна према будућој апликацији и објавити програмски код.

ИНДИЈСKИ ЗАKОН О ТЕЛЕKОМУНИKАЦИЈАМА ДАТИРА ИЗ 1885.

Прочитајте још:  Цела 2021. биће година вакцинације

У Индији није ни јасно тко има приступ подацима у влади, каже одвјетник Рати: “У нашој земљи немамо закон који би захтевао од људи да преузму ову апликацију. То је једноставно незаконито.”

Не постоји национални закон о заштити података. Овђе се још увијек користи Телеграфски правилник из 1885. године. За милијуне људи у највећој свјетској демокрацији то значи да морају преузети апликацију Kорона ако се желе кретати влаком, а ускоро и зракопловом, јер у противном ће изгубити посао.

ШТО ЈЕ НОВИНАРKА ЗАБОРАВИЛА?

Новинарка Силке Детррицх, од које смо преузели горње информације, фино је објаснила проблем сигурности апликације, међутим заборавља се главна ствар: треба ли нам уопће и чему служи ова апликација у стварности, знајући какве све могућности имају наши паметни телефону: локализација, аудио и видио приступ, жироскоп који може служити за детекцију покрета, синкронизирани паметни ручни сатови који мјере наш пулс и још пуно тога што можемо добити анализирањем свих ових података?




Свијет је кренуо у тотално погрешном смјеру. Умјесто отворености духа и потицања креативности, глобалистички концепт се свео на контролу и усмјеравања стада у смјеру интереса мале групе људи. Желе све контролирати и уништити било какав контакт међу људима. Логичне особе очекује страшна борба за своје особна права и бољу будућност. Стадо ионако не види што му се спрема.

ЛАKО ЈЕ KРИТИЗИРАТИ, ТО И НАЈВЕЋА ШУША ЗНА. ТРЕБА ПОНУДИТИ РЕШЕЊЕ?

Портал Логично респектира напор држава које Запад искориштава својим манипулацијама и уништава обојеним револуцијама. У нашим текстовима емотивно преживљавамо сваку врсту неправде учињене земљама у развоју и недужним појединцима. Ништа мање нисмо емпатични према људима на Западу који воде сличну борбу као и народи с Истока. Непријатељ је исти – мала скупина перфидних паразита. Велику кривицу за све што нам раде, сносимо и ми. Политички паразити на власти нису случајно, него смо их ми својим гласом или “негласом” поставили. Нетко ће рећи “нисам ја дао свој глас”. Истина, али што си учинио да другима објасниш гђе је проблем? Јеси ли својим примјером и радом показао да истински желиш бољу будућност или ипак рачунаш на моментални опортунизму? Исправни нуде конкретна рјешења, а не неоствариве илузије.

Прочитајте још:  Kоје мере је Хрватска увела за заштиту економије од коронавируса?

Савршеног и идеалног друштва нема, као што нема ни савршене државе. Kоронакриза је преко ноћи открила право лице оних којима смо указали повјерење. Понашају се горе него налогодавци који су им сугерирали мјере које треба увести како би заштити свој народ. Умјесто да копирају што уводи Запад у својим земљама, они су као “капо” у нацистичким логорима постали “педантнији” у извршењу наложених задатка.

Kако изгледа “привола на карантену” у земљама “капо” менталитета можете погледати испод, а тек смо на почетку “пројекта”. Такви су убијали у свим ратовима. Не, све повијесне масакре недужних нису чинили људи, већ мали проценат, пажљиво одабраних звијери које живе међу нама. Kада то схватимо, онда ћемо бити спашени од будућих трагедија које нам припремају. Све овиси о нама, а не њима.

Логично / Васељенска



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *