ДОЊЕЦК ПОД УЗБУНОМ, ВОЈСКА У ПУНОЈ БОРБЕНОЈ ГОТОВОСТИ! ДНР И ЛНР неће више да толеришу нападе Кијева! (ВИДЕО)

0

ДНР И ЛНР неће више да толеришу нападе Кијева (Фото: РИА)

Народнa војска Доњецке Народне Републике увела је пуну борбену готовост, а сви припадници војске су враћени са одмора и одсуства.

“Јединице Народне војске су успоставиле дежурства и страже, а штабови и командна места се у потпуности обезбеђују. Организоване су и додатне снаге патролирања. Делови јединица који си распоређени на подручја за обуку враћене су у своје гарнизоне”, рекао је портпарол Едуард Басурин, преносе РИА Новости.




Раније је председник Денис Пушилин наредио да се повећа борбена готовост због погоршања ситуације на контактној линији.

Објаснио је да су од 1. маја украјинске снаге прекршиле примирје више од 250 пута. Као резултат гранатирања један цивил је убијен, а још 11 је рањено, од којих је петоро деце.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пушилиново саопштење дато је на прву годишњицу инаугурације председника Украјине Владимира Зеленског који је одржао велику конференцију за штампу. Он се посебно осврнуо на обећање да ће за годину дана реализовати Минске споразуме и напоменуо да је тај процес успорен, укључујући и због коронавируса. Зеленски је такође саопштио да даје себи још неколико месеци да “пронађе дипломатски излаз из ове ситуације”.



Восток

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *