Радимо од куће и бирамо радно време, главни предуслов је немачки језик

0

Да је и у Србији могуће радити од куће, потврдила је фирма ГоЦлоуд.гроуп која је водећа виртуална БПО (Business Process Outsourcing) комапанија у Југоисточној Европи са седиштима у БиХ и Србији.

Александра Шушић од новембра 2018. године ради за ову фирму: „О ГоЦлоуду сам сазнала преко Фацебоока. Имала сам и прије интересовање за такав посао од куће па сам пратила сличне огласе“.

Наводи како је имала и разговоре с другим фирмама, али су оне искључиво нудиле оутбоунд кампање (ви као агент зовете потенцијалне купце). У случају ГоЦлоуд.гроуп, ради се искључиво о инбоунд кампањама, где ви примате позиве: „Ово што сам нашла у ГоЦлоуд.гроуп ми се свидело и решила сам да пробам па како буде. Како је било, види се, ево ме већ годину и по дана у фирми. Наравно, почетак није био лак као ни за било који посао који кренеш, али уз подршку породице и пре свега сјајних сарадника и Теамлеитера из ГоГлоуд.гроуп, ту сам где јесам”.

Александра је рођена у немачком Брауншвајгу где је завршила четри разреда основне школе па јој је тај језик попут матерњег: „Чик погодите коју оцену сам имала из немачког када сам се вратила у своју земљу“, наводи кроз смијех Александра.

Никада прије није радила сличан посао па је и за њу ово ново искуство. Удата је и живи на селу где се у потпуности посветила породици:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Нисам радила јер ми је посвећност деци била битна, а и разним обавезама које имаш на селу. Имам троје деце и сад су већ школарци и лакше ми је да се посветим и другим стварима. Дуго сам маштала о томе да нађем посао где би могла да употребим своје знање немачког, али да могу и даље да се посветим породици. Овај посао ми је то омогућио“, наводи Александра којој је рад од куће омогућио да време квалитетно распореди:

Прочитајте још:  Аљбин Курти: Задржавање Трајковић је одмазда над Србима који поштују косовске законе

„Искрено, мајкама много значи овакав рад од куће. С једне стране сам у могућности финансијски да им више пружим, а истовремено да сам ту за њих, да пратим њихово школовање и проводим више времена са њима. Овим начином имам више времена за њих самим тим што не путујем где би изгубила драгоцено време, било да путујем својим колима а да не причам да путујем аутобусом“.

Живот на селу изискује и друге обавезе поред посла:

„Као што сам већ рекла, живим на селу. Самим тим има ту разних других обавеза. Захваљујући овом послу те обавезе нисам запоставила. Имам своју малу башту где садим поврће за кућне потребе, ту су јагоде и имамо и разног другог воћа. Трудим се да увек имам домаће производе, кувам џемове, слатко и остављам сок деци од сопственог воћа које није хемијски третирано. Буде некад стресно, али се и поред тога стигне да се видиш с пријатељима, обиђу родитељи.”

Тренутно ради 25 сати седмично, а некада и до 30 сати. Посао јој представља задовољство јер је такав где другима пружа једну врсту помоћи:

„Волим другима да помогнем и у овом послу се трудим да муштеријама изађем у сусрет колико год могу. Морам уз то и рећи да имам сјајне колеге који су ту да ти пруже подршку , а има и шале и забаве у послу“. За Александру је ГоЦлоуд.гроуп једна велика породица: „Ту су да ти се нађу не само кад је добро, већ и у невољи. Свиђа ми се њихова хуманост коју исказују као фирма, тачност и однос који имају према својим радницима. Пружају ти могућност да напредујеш и да се развијаш. Однос међу колегама је одличан и, као што сам већ рекла, има ту и забаве, није све везано за посао. Да нисам задовољна не би била ту где јесам и немам ни намеру да их скорије напустим. Наравно, док ме они буду желели као радника, а трудим се да ме желе задржати својим радом, односом и одговорношћу“, наводи Александра на крају разговора.

Прочитајте још:  Како ће корона променити светску економију: рад од куће је само врх леденог брега

Уколико и ви причате њемачки и желите постати дио ГоЦлоуд.гроуп, провјерите што нуде и пријавите се овде! (http://www.gocloud.group/Karriere)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *