Змијоједи прогоне хришћане

0
Кина (Фото: Pixabay)

Пекинг – Прогон и надзор хришћана појачавају се док кинеска влада инсталира надзорне уређаје у црквама широм Kине.
Путем нових система препознавања лица, Kомунистичка партија Kине (KПK) планира да проверава идентитет сваког ко уђе у место богослужења. Влада контролише многе цркве Тројства широм Kине и прва је започела ову нападну иницијативу са њима у септембру.

До октобра, разне друге државне цркве у Урумкију, централној провинцији Хубеи, и остале биле су приморане да евидентирају своје чланство.

Чланови конгрегације морају стати у ред, и скенирати лица и отиске прстију пре него што уђу у цркву. Иако кућне цркве у Kини не смеју да организују дешавања, државним црквама је дозвољено да буду домаћини све док бележе вернике који су присутни.

Поред тога, од цркава се такође тражи да поднесу личне и породичне податке својих чланова, наводи кинеска публикација Биттер Wинтер.

Верници се плаше да ће се ове информације употребити за кажњавање њихових породица и пријатеља, као и за праћење њиховог боравишта. Биттер Wинтер каже да они који су државни службеници или чланови Kомунистичке партије очекују ограничења активности и негативан утицај на напредовање на послу.

Председница Два кинеска хришћанска савета из града Хуангши каже да је ове године опрема за надзор приоритет у црквама. У ствари, она је забринута што ће се убудуће ове информације користити да забране улазак у цркву оним верницима који немају уписане биометријске податке.

Иако ово значи нови развој, KПK је на друге начине спроводила надзор над црквом, укључујуц́и и постављање камера на места богослужења, па чак и у тоалетима.

Извор: ЦХВН Радио

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.