Гораждевац: Тзв ”Косовска полиција” намерава да уклони српске заставе

0

Застава на предајнику МТС-а у Гораждевцу (Фото: КМ Новине)

Да постоји идеја да се из Гораждевца уклоне српске заставе председнику привременог органа у Гораждевцу Милошу Димитријевићу пренео је командир “косовске полицијске станице” у Пећи, Нуе Никола.

Димитријевић тврди да је већ два пута поводом овог проблема ишао на разговор у станицу полиције, када му је сугерисано да скине заставу.

Председник привременог органа у Гораждевцу Милош Димитријевић казао је да је овај проблем пријављен ОЕБС-у, канцеларији Европске уније и осталим представницима међународне заједнице.

“Видимо да је међунардона заједница реаговала ОЕБС је разговарао самном данас. Шта ће даље да се предузме и како ће даље да се односе ја не знам али знам да ја заставу да скидам нећу”, казао је Димитријевић.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На многим местима на Косову и Метохији постављене су заставе Албаније, неретко и осталих држава. Димитријевић се пита како је могуће да само једна смета органима полиције и то у српској средини.

“Ми као Срби треба да имамо своју заставу и обележја на овим просторима. Нама не смета ни једна застава других држава које су постављење широм Косова и Метохије и самом граду Пећи”, рекао је Димитријевић.

Регионални портпарол тзв “Полиције Косова” за Пећ Фадиљ Гаши у краткој телефонској изјави за Радио Гораждевац је рекао да о томе нема информације и упутио нас на командира полицијске станице у Пећи, Нуе Николу, који и поред бројних покушаја да ступимо у контакт није одговарао на наше позиве и поруке, пише Радио Гораждевац.

КМ новине желе да подсете на непријатну истину која се предуго прећуткује. Те чињенице могу у многоме да помогну разумевање покушаја да се оствари намера о скидању српских застава.

Прочитајте још:  Трупе НАТО-а могу кроз Србију




Није никаква тајна да Шиптари желе да уклоне са Косова и Метохије сваки траг постојања Срба. Али они то нису смели да ураде, и не смеју да раде, тамо где се српство чува и где се она искрено и доследно бранило. Овакве ствари се дешавају у оним срединама у којима су одређени Срби, а претежно преставници локалне власти, подлегли искушењима и постали шиптарски послушници. Оног момента када се ти послушници докажу као “верни”, што значи у свемu покорни јер Шиптар никада Србе неће сматрати верним и лојалним поданицима и то са пуним правом али само онда када се ради о правим а не декларативним Србима, од њих сетражи до тада незамисливо. Гораждевац има ту несрећу, као и остале српске средине у којима је сву локалну власт преузео председник Вучић са својим људима, да становништво силом прилика представљају најистакнутији послушници сепаратисти на Косову и Метохији.

У овом слуају то свакако значи и да је Димитријевић део те поставе, чак је челни човек групе која користи све материјалне привилегије за стављање шиптарским сепаратистима на пуно располагање. И то не чини сам већ је и његов син, Дарко Димитријевић, власник Радио Гораждевца можда још и више “напредовао” као такав. То је вероватно једини медиј где ћете моћи да чујете да су Косово и Метохија “држава” односно, “република Косово”. Не само да се тога не стиде већ истичу своје подаништво.
Обојица налазе на платном списку сепаратиста, са осталим члановима својих породица, и контролишу сав новац и средства која сепаратисти нуде и то не за помоћ Србима већ као средство уцене да ти преостали Срби омогуће њихов останак на власти.

Прочитајте још:  НОВИ НАПАД НА ВИСОКЕ ДЕЧАНЕ! Шиптарима нису довољни багери, новим оружјем крећу на српску светињу!

Уз овакво подаништво, који Шиптар не би учинио оношто жели – да уклони трагове српског постојања? Наравно да га нема. Зато то не чине они већ траже од Димитријевића да то он учини. И врло је вероватно и да ће се то, на велику жалост и огорчење часних и поштених Срба у Гораждевцу, и десити на крају.



КМ Новине

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *