Да ли је Хитлер убио Николу Теслу?

0

Никола Тесла

– Ја сам убио Николу Теслу по личном наређењу Адолфа Хитлера који је проценио да би савезници могли да искористе његова открића и добију рат – тврдио је Ото Скорцени, пуковник СС јединица, комадант немачких командоса у Другом светском рату.

Ово је Скорцени, али и многе друге невероватне ствари испричао на самрти свом несуђеном зету Ерику Бреману (познатог и као Ерик Орион) који је о томе сведочио у једној радио емисији у САД  2006.

Скорцени је тврдио да је у јануару 1943. по личној Хитлеровој наредби, подморницом пребачен до обала Њујорка одакле је, заједно са Рајнхардом Геленом отишао у хотел у коме је Тесла живео, угушио га јастуком, да би затим испразнивши сеф за обиљем вредних докумената, неопажено отишао.



Иако је цела прича била поткрепљена и доказима у виду “пуне кутије за ципеле фотографија Скорценија” на којима је он у униформи СС јединица, у друштву са Хитлером, Мартином Борманом, Менгелеом, Мусолинијем и многим другим злочинцима, некако је брзо прекривена велом тајне.

Ко је био Ото Скорцени? Званични подаци наводе да је рођен 12. јуна 1908. у Бечу, а да је умро 5. јула 1975. у Мадриду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Карактеристичан ожиљак преко десне стране лица, задобио је на мачевању. Успон Скорценија је почео у Другом светском рату. Ушао је са тенковским јединицама из правца Румуније у Београд 1941. Једно време је био стациониран у Панчеву. Прекомандован је на Источни фронт са кога се вратио као носилац “Гвозденог крста”. Хитлер га поставља за комаданта новоформиране јединице командоса.

Прочитајте још:  Нова сазнања о катаклизми која је задесила Помпеју

Лично је командовао операцијом ослобађања Мусолинија из затвора, отмицом сина Миклоша Хортија, а био је и у саставу падобранских јединица које су 1944. извеле Десант на Дрвар, са задатком да лично зароби Јосипа Броза Тита.

Скорцени је био нерешива загонетка и за оклопне јединице савезника у Арденима, а постоји и прича да је он требало да изведе операцију “Дуги скок” и да у Техерану ликвидира Стаљина ,Рузвелта и Черчила у децембру 1943.

Према речима Скорценија Хитлер је сматрао да је важније да елиминише Теслу па је припреме за операцију у Техерану препустио Паулу Фон Ертелу, за кога западни извори немају никакве податке. Скорцени се предао савезницима у мају 1945. са тврдњом да је лично организовао пребацивање Хитлера из Берлина “на сигурно” и да су Руси нашли спаљене остатке Хитлеровог двојника. Скорценију је суђено али је 1948. наводно побегао, крио се 18 месеци у Немачкој да би се докопао Шпаније где му је генерал Франко дао пасош.Скорцени је наводно био и саветник више египатских председника, па и Насера, био је саветник Хуана Перона у Аргентини и телохранитељ нејгове жене Евите, а наводно је радио и за израелски Мосад.




У Мадриду је 1975.по једној верзији умро од последица рака кичме, а по другој је погинуо у саобраћајној несрећи.

Већ поменути Ерик Бреман је пак тврдио да су Американци Скорценија, баш као и многе друге познате есесовце пребацили у САД где су радили за њих. Он тврди да је Скорцени умро 1999. и да је присуствовао развејавању пепела из његове урне.

Прочитајте још:  ЖЕНА ОРГАНИЗУЈЕ ОБЕ САХРАНЕ У два дана сахрањује бившег мужа који се убио и партнера којег је убио њен муж

Скорцени је, наводно рекао и да је њему и  Рајнхарду Галену, који је после рата учествовао у орагнизовању ЦИА и БНД (Западно-немачке обавештајне службе) помагао Теслин дугогодишњи асистент Џорџ Шерф. Скорцези је трврдио и да је Шерф уствари шпијун кога је још 1938. лично Хитлер послао у САД са задатком да “буде у близини Тесле”.

За крај своје приповест Скорцези је навео и да је Џорџ Шерф млађи, заправо нико други до Џорџ Буш старији, који је био директор ЦИА и касније 41. председник САД.



Магазин новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *