Званично – Звезда у Евролиги, Партизан у Еврокупу

0

(Фото: АБА лига)

Челници Евролиге су одлучили да састав тог такмичења у сезони 2020/21. буде исти као и у претходној.

То значи да ће кошаркаши Црвене звезде поново играти у елитном такмичењу, а Партизан у Еврокупу.

На састанку је одлучено да су тимови који ће играти Евролигу АЛБА берлин, Анадолу Ефес, Армани Милан, Црвена звезда, ЦСKА Москва, Барселона, Бајерн, Фенербахче, Химки, Басконија, Макаби, Олимпијакос, Панатиникос, Реал, Валенсија, Жалгирис, Зенит.

Са друге стране, учешће у Еврокупу наредне сезоне гарантује се свим екипама који су ове обезбедили ТОП 8, а међу њима је и Партизан.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Друго по квалитету континентално такмичење играће још Монако, Промитеас, Виртус Болоња, Уникаха, Венеција, Уникс Kазањ, док ће преосталих 16 учесника “доћи” из националних лига.

Наредна сезона у Евролиги стартоваће 1. октобра, а у Еврокупу дан раније.

“Без икакве сумње, ово је најтежа одлука коју смо морали да донесемо за 20 година. Због разлога који су ван наше контроле, принуђени смо да пре времена завршимо најзанимљивију и најуспешнију сезону у европској кошарци. Одлука долази након два и по месеца током којих су клубови покушавали на све начине да пронађу начин да се сезона заврши и због клубова и због навијача чија нас страст покреће. Зато смо због ове тешке одлуке веома тужни. И поред тога, подаци показују колико су наши навијачи значајни за све нас и то нас мотивише да им пружимо још бољу сезону 2020/21. Јасно је да смо имали много мотива да сезона буде настављена. У овој ситуацији смо ипак морали да ставимо на прво место здравље и животе људи, играча, тренера, судија, клубова, њихових породица… Остајемо верни својим вредностима”, наводи се између осталог у саопштењу.

Прочитајте још:  Терзић и Мркела отерали Катаиа из тима јер се није вакцинисао"



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *