Ако имате ЈАБУКУ и ЈАЈЕ, направите посластицу за ПЕТ минута!

0

Јабуке (Фото: пиxабаy.цом)

Довољна је једна јабука, само једно једно јаје и мало брашна да би се направила овај стара посластица. Јабуке у шлафроку су посластица у којој су уживале наше баке, али је и данас подједнако попуалрна.

Уместо јабуке, “у шлафрок” могу да се “обуку” банане или ананас, а поступак је исти. Тачније, банане се пресеку на пола прво по дужини, па ширини, јер се тако лакше похују. Ананас се пече у колутовима, а може да се користи и из конзерве, само претходно га треба оцедити.

Састојци:

2 јајета
3 јабуке
брашно
мало соли
ванил шећер (није неопходан)
шећер у праху (по жељи)




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Припрема:

Јабука се прво ољушти, па чистачем за паприке извади средина. Ко нема ову назубљену направу може да исече колутове јабуке па онда врхом оштрог ножа извади средину. Средина са семенком може да се извади и модлицом за колаче, уколико је довољно мала. Дакле, пошто се очисти јабука, исече се на колутове танке пола сантиметара.

Јаја се лепо излупају виљушком у дубоком тањиру, дода се ванил-шећер, али није неопходно. Мало брашна се сипа на чист, плитак тањир, а у дубок тањир са јајима дода се кашика брашна. Јаја и брашно би требали да постану житка смеса.

За припрему јабука у шлафроку није потребно више од пет минута!
Укључи се рингла и у тигањ се сипа уље. Јаја се прво уваљају у брашно па убаце у дубок тањир са јајима. Јабуке се прже док не добију златну боју.

Како се јабуке испеку тако се ваде и стављају на тањир са папирнатом салветом да би се оцедило уље. На крају се поспу прах шећером и спремне су за јело!

Прочитајте још:  Kрем супа од кукуруза: Невероватно укусна, а заситиће вас до краја!



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *