Манипулативни аспекти пандемије

0

(Фото: Tanjug/AP/Daniel Cole)

Како време одмиче постаје све јасније да ситуација са коронавирусом није последица некаквог отимања контроли епидемије која је, тек тако, прерасла у пандемију којој се не назире крај, како нам то сугеришу медији светске „дубоке државе“, већ нешто посве друго, много злокобније и сложеније. Велики глобални сценарио изазван вирусом створеним у лабараторијама и пуштеним међу људе управо у време када се обично од грипа обољева, како би му се дало што више времена да се прошири пре него што буде тачно лоциран.

На срећу, тај део плана није успео онако како су његови креатори планирали, јер је „неко“ (појавно то је Кина, али нисам сигуран да су били сами у томе) вирус готово тренутно лоцирао, а и лек се појавио волшебно брзо, мада (што је посебно занимљиво) нико отворено није говорио о томе. У мудрој тишини Кинези су за лечење користили стари лек за маларију хлорокин (у Русији мефлоквин) чије су дејство појачали додавањем пнеумоничног антибактеријског средства познатог под именом азитромицин. Занимљиво је да су у Француској, само неколико недеља пре избијања пандемије, баш хлорокин прогласили штетним и повукли га из продаје, иако се пуних 60 година користио за лечење оболелих од маларије. Но, у овом тексту нећемо се тиме бавити. Уосталом, то да је Емануел Макрон глобалистички намесник Француске познато је не само антиглобалистима већ и читавом француском народу, који се против њега и његових „мера“ дигао на општи устанак. Да се ми вратимо манипулативним аспектима пандемије.

Дакле, постоји јако много доказа од медицинских, преко медијских, до социјалних, да се корона-хистерија вештачки шири и контролише, односно да се ради о глобалном сценарију који просечном становнику планете изгледа као некакав армагедонски „рат на небу“, а који има одређене тајанствене циљеве и разлоге. То нам потврђује и чињеница да нам се поводом пандемије коронавируса и њеног могућег утицаја на глобални светски поредак, ауторским текстом, обратио и највећи живи геополитичар данашњице Хенри Кисинџер, човек који има сталне директне контакте са три водећа светска лидера – Путином, Трампом и Сијем. Са некима од доказа да постоји много тога „иза завесе“ сусрешћемо се у овом тексту, неке ћете наћи код других аутора, а неке сте сигурно запазили и сами, без обзира где живите.




Истина, у овом тренутку, још увек је немогуће одредити праве мотиве покретача корона-експеримента, односно да ли је постојећи глобални сценарио узрокован како би банкарски мешетари нашли кривца за економску рецесију која се више не може скривати емисионим мехурима од сапунице, или можда представља генералну пробу за последњи велики јуриш који, у подземље сатерани, неолиберални концепт униполарног света намерава да усмери на Човечанство ради тзв. „доминације пуног спектра“(1), а не може се искључити ни још неколико опција, рачунајући и ону да се овим стварају услови за нову поделу света у којој интереси Кине и Русије морају бити озбиљно узети у обзир. Но, у сваком случају трагови „Велике игре“ су посве очигледни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И док припадници „црног племства“ полако нестају из јавности и повлаче се на своје резервне положаје, на природна или вештачка острва, апартмане у планинама или добро обезбеђене подземне бункере у оквиру својих скупих, добро изолованих, сеоских имања, нама, обичним смртницима, преостаје да се мало послужимо интелектуалним потенцијалима које неко очигледно жели да сузбије ширењем панике и логиком ванредног стања.

Прочитајте још:  Путин и Лукашенко договорили: Белорусија прва добија руску вакцину

Зато, хајде да кренемо од неких неспорних и лако доказивих чињеница о коронавирусу (тзв. COVID-19).

Корона некад и сад

Сада већ далеке 1981. године амерички писац Дин Кунц (Dean Koontz) у свом роману „Очи таме“ описао је вирус назван Вухан 400, који показује клиничке сличности са данашњим COVID-19. Иако у овом хорор-трилеру вирус има стопостотну смртност и представља тајно оружје кинеске владе (која заиста у близини Вухана има Институт за вирологију), чињеницу да се вирус прво испољио у Вухану, да напада дисајне путеве и има симптоме испољавања сличне онима који су у роману описани не треба олако занемаривати. Тим пре што је тзв. Лабараторија максималне биолошке сигурности у Вухану основана 2014. године, дакле 33 године после писања овог романа.

Године 2015. енглески Пирбрајт Институт (Pirbright Institute) патентирао је коронавирус, односно могућност његовог вештачког стварања у сврху прављења вакцине. Институт је под покровитељством британске владе а највећи донатор овог института је Фондација Била Гејтса.

И, сад, занимљиво, практично од тог тренутка Бил Гејтс практично започиње серију активности на тему опасности од вируса (држи предавања, објављује текстове у медицинским часописима и оснива нове фондове и организације у ту сврху). Почев од оног чувеног предавања у Ванкуверу (дакле, Канада) где је најавио могућу смрт бар 10 милиона људи од вируса у наредном периоду, до предавања у Масачусецу, на тамошњем Медицинском институту, где је говорио директно о опасностима од корона вируса. Године 2017, током Светског економског форума у Давосу, Гејтс је иницирао „Коалицију за иновације епидемијске припремљености“ (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) или скраћено CEPI, чији је прокламовани циљ „убрзање развоја вакцина које ће нам требати како бисмо обуздали будуће епидемије“(2)

Но, најчуднији догађај збио се 18. октобра 2019. године у Њујорку где се одиграо магловити како су га назвали „фиктивни сценарио“ назван „Догађај 201“, који заправо представља вежбу за поступање у случају светске пандемије смртоносног вируса – и то баш коронавируса. „Како се описује на њиховом вебсајту, Догађај 201 је симулирао „избијање заразе новог зоонотичног (који се преноси са животиње на човека) коронавируса, пренетог са шишмиша на свиње, па на људе, након чега постаје ефикасно преносив са човека на човека, изазивајући озбиљну пандемију“(3). Ова фасцинантна подударност са предстојећим догађајима практично се догодила нешто више од месец дана пре избијања заразе у Вухану, а спонзорисали су је Фондација Била и Мелинде Гејтс, Светски економски форум (World Economic Forum–WEF), CIA, Блумберг, Џон Хопкинс Фондација и УН.(4) Још је занимљивије да су баш тог дана (18. октобра 2019.) у Вухану отпочеле Светске војне игре, за које Кинези сумњају да су биле извор преношења вируса, односно да су вирус пренела два америчка и два енглеска такмичара.




Али, пре „Догађаја 201“ и игара у Вухану, половином 2019. из Националне микробиолошке лабараторије у Винипегу (опет, Канада) пут кинеског Вухана бродом крећу узорци три вируса: Еболе, ЛПА и Корона. Због тога је отворена истрага против двоје запослених у овом лабараторију, мужа и жене, с тим да је за жену брзо утврђено да је од раније сарађивала са америчким министарством одбране (Пентагоном), односно агенцијом ДАРПА. Њих двоје су, јесте ли погодили, у НМЛ-у (NML – National Microbiology Laboratory), радили баш на мутацијама корона вируса. А онда, 04.02.2020. изненада умире, директор НМЛ, др Франк Плумер, практично једини који је могао разјаснити како су и зашто ова три вируса кренула пут Вухана и да ли је послати вирус короне био мутиран.(5) Иначе канадска НМЛ (Национална микробиолошка лабараторија) институција је позната у светским оквирима (прва изоловала вирус САРС-а). А можда није згорег подсетити да је баш у Канади, децембра 2018. године ухапшена финансијска директорка Хуавеја, ћерка власника кинеске компаније, под формалном оптужбом за шпијунажу.

Прочитајте још:  Градоначелник Отаве: Демонстранти држе град под контролом

Са коронавирусом експериментисало се и у војној биолошкој лабараторији у Форт Детрику, званично затвореној пар месеци пре избијања пандемије.

Иако се прво испољио у Кини, вирус је убрзо букнуо на још два снажна жаришта, Италији и Ирану, при чему је прилично извесно да вируси у тим деловима света нису дошли из Кине.

Током борбе са вирусом Кина је користила низ технолошких иновација за надзор и контролу становништва, заснованих на оспораваној „5 Г“ технологији, почев од мерења температуре на даљину до праћења мера тзв „самоизолације“, где су они који би прекршили забрану кретања били из полиције позивани буквално после пар минута.

Када се дефинисило да су стари преко 65 година најкритичнија група од угрожености коронавирусом друштвене мреже су постале тесне за све коментаре на једну изјаву бивше директорке ММФ Кристин Легард, која гласи: „Старији људи предуго живе и то постаје ризик за светску економију. Нешто се мора учинити“(6). Иако су цитат прогласили за лажан, не може се сакрити чињеница да ММФ студиозно прати утицај дужине живота пензионера на светску економију и да то назива „ризиком дуговечности“. У једном од својих извештаја на ову тему стручњаци ММФ-а износе: “Ако се очекивани животни век повећа за три године изнад очекиванog нивоа до 2050. године, трошкови старења – који су ионако огромни за владе, предузећа, осигуравајућа друштва и појединце – порашће за 50% у напредним економијама. Трошкови у свету повећаће се за неколико десетина милијарди долара. То угрожава одрживост јавних финансија повећањем јавног дуга у сличном односу. Истовремено, постоји ризик од солвентности приватних компанија.”(7). Мислим да овоме не треба никакав коментар и да је јасно како је неодмерена изјава Кристин Легард, ма како језива, само врх леденог брега.

Статистика заражених и умрлих од COVID-19 се очигледно селективно пласира са намером да изазове панику и оправда логику ванредног стања која се намеће од стране влада. Бројеви се говоре апсолутно, не узимајући у обзир укупан број становника земаља, стварне болести умрлих и остале релевантне чињенице. Такође нема компаративних података. Будући да се налазимо у сезони грипа, а да је сваке године у том периоду појачана смртност ризичних група, било би јако занимљиво упоредити смртност становништва старости преко 65 година у периоду од јануара до марта 2020. године са смртношћу исте категорије у периоду јануар-март 2019., или још боље са просеком у последњих пет година. Шта мислите, зашто нико, ни једна влада, ни једна међународна здравствена организација или фондација, не објављује тај податак?! Просто зато што бабарога може нестати.




Научни сарадник у Министарству здравља Италије, професор Вагнер Рићиарди, изјавио је недавно за „Ла Републику“ да у овој земљи, која се сматра најјачим европским жариштем, чак 88 % од укупног броја умрлих којии су имали вирус није умрло од њега, већ од других болести које су имали, а да је сама корона била узрок смрти свега 2 одсто оболелих. То га је навело да закључи да људи углавном „умиру са короном, а не од короне“.(8)

Прочитајте још:  Хоће ли Урсула фон дер Лајен одговарати због преговора са Фајзером

Такође, кад је у питању Италија ваља узети у обзир још две чињенице. Велики број заражених може се објаснити чињеницом да је у Италији до сада тестирано 420.00 особа, док је у Србији тај бој на дан 5.04.2020. године мањи од 6.500. Како, онда, уоште поредити те податке? Велику смртност можемо, поред осталог, објаснити и чињеницом да Италија после Јапана има најстарију популацију на свету. Чак 35 % становништва је у старосној доби од 70 до 90 година.(9) Дакле, они који нас плаше некаквим „италијанским сценаријом“ очигледно не знају, или намерно изврћу чињенице и податке. У Италији, као и у другим срединама, кад податке селектујете по уједначеним критеријумима доћи ћете до стандарда да коронавирус 80 % заражених превазиђе без компликација, 15 % има тегобе за хоспитализацију, а 5 одсто има озбиљне проблеме, и они су углавном старији и хронични болесници. То вам је ТО, све остало је манипулативни приступ влада и међународних организација овом проблему.

И за крај овог дела још нешто, не и најмање важно. Почетак пандемије у Европи дочекан је започетим планираним искрцавањем 30.000 америчких војника и силом војне опреме у Немачку и друге европске земље у оквиру војне вежбе „Defender-Europe 20“, која је требала да симулира конфликт са Русијом, да би своју кулминацију пандемија дочекала искрцавањем руске војске и опреме у Италију, земљу у срцу НАТО-а. Ради помоћи у борби од вируса, наравно…

Кад смо код Русије, тешко се je отети утиску да је тамо вирус дошао тек када су га „пустили“. Мирно и без панике, док се у Кини дешавала кулминација, а у Европи вирус постајао готово једина медијска тема, у Русији је Путин спроводио уставне и кадровске промене, па кад је све то обављено обратио се нацији смирено и државнички мудро кратко износећи како се због географског положаја Русије вирус није могао избећи, али са очигледно спремним сетом мера, док су руски медији пренели како су научници са њиховог института Смородинцев успели да декодирају цео геном овог вируса (што даје наду у брзу вакцину), а руска Федерална агенција за биомедицину саопштила како је направила препарат за лечење коронавируса на основу већ поменутог антималаријског лека мефлоквина.(10)

И тако. Изнео сам неке од познатих и проверљивих чињеница о ситуацији са коронавирусом, без наметања субјективних погледа, како би свако, на бази изнетог, могао да у светлу својих назора и сазнања која има изведе сопствене закључке о ситуацији у којој се свет нашао.

Но, пошто се свакако очекује да на крају заокружим овај део текста, морам истаћи како се не могу отети утиску да је COVID-19 један велики експеримент и да Неко пажљиво управља, посматра и бележи сваку фазу и сваку реакцију, појединаца, влада и држава на околности које нам се намећу. Све остало може бити дискутабилно, али Велика игра је неупитна.

Термин „доминација пуног спектра“ први је употребио Вилијам Енгдал у књизи „Доминација пуног спектра: Тоталитарна демократија и нови светски поредак”

Драган Милашиновић / Српски став



https://www.gatesnotes.com/Health/Preparing-for-the-Next-Epidemic

Uloga Gejtsove fondacije u Pandemiji

Kina virus smatra američkim hibridnim napadom


https://nacionalnageografija.com/2020/04/05/kronologija-diktature-virusa-pandemija-ili-najveca-prevara-u-istoriji/
http://istinomprotivlazi.com/novosti/2691-direktorica-mmf-a-christine-lagarde-stariji-ljudi-predugo-zive-i-postoji-rizik-za-globalnu-ekonomiju-nesto-se-mora-uciniti
– исто
https://www.danas.rs/svet/riciardi-korona-je-stvarni-uzrok-smrti-kod-malog-broja-ljudi-u-italiji/
– исто

Руси направили препарат за лијечење обољелих од корона вируса

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *