НА ПОМОЛУ ЈЕ НАЈКРВАВИЈИ РАТ ИКАДА: Нетанијаху диже израелску војску

0

Израелска војска (Фото: Јутјуб)

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је у понедељак да неће “пропустити прилику” да у јулу наметне израелски суверенитет над Западном обалом.

Он је током састанка Ликуд партије рекао:

– Боља прилика за наметање суверенитета није била још од 1948, ово је историјска шанса коју нећемо пропустити.

Истакао је да су предстојећи задаци његове владе усредсређени на “враћање радних места која су изгубљена због пандемије коронавируса и државног буџета који би требало да се усвоји у Кнесету.”




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Треће, наши непријатељи се не заустављају ни за тренутак, и не престајемо да се боримо против њих ни за тренутак, такође … радимо против Ирана свуда и спречићемо га да нам поново прети.”

Нове изјаве Нетанијахуа у вези с анексијом насеља и долине уследиле су након што је палестински председник Махмуд Абас прошлог уторка објавио да су се палестинско вођство и ПЛО повукли из свих безбедносних споразума с Израелом.

Абас сматра Сједињене Државе потпуно одговорном за угњетавање палестинског народа и сматра их кључним партнером у свим агресивним одлукама и мерама које штете правима Палестинаца.



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *