Северна Кореја упозорава: Трула западна култура је опаснија него што мислите

0
Северна Кореја

Северна Кореја (Фото: REUTERS / KCNA)

Званични лист владајуће Радничке партије Северне Кореје “Нодонг Синмунг” објавио је чланак у којем се упозорава на штетан утицај западне културе и саветују грађани да не гледају западне филмове и не слушају њихову музику.

“Гледање страних филмова, слушање стране музике, имитирање њихових јунака кроз забаву, без дубљег размишљања, може довести до ширења буржоаског начина живота и деградирања народне културе. Невидљиви непријатељи су страшнији, него што нам се чини. Данас империјалисти очајно покушавају да у тексту и мелодији сакрију своју трулу идеологију и културу”, наводи се у саопштењу партије.

У тексту се каже да данас највећи утицај на омладину има западна култура. Омладина је “главни циљ плана империјалиста за идеолошку и културну инвазију”.




“Нодонг Синмунг” тврди да неке бивше социјалистичке државе нису могле да се супротставе том утицају јер је омладина тих држава “постала прва жртва ширења империјалиста трулог стила”. Како пише севернокорејски лист, “реалност захтева да се створи непробојна стена” како би се заштитили од западне идеологије и културе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Западни медији сматрају да горе наведено упозорење владајуће партије показује да је западна култура дубоко продрла на територију Северне Кореје, без обзира на цензуру. Лондонски „Тајмс“ пише да се дискови, ДВД и УСБ са јужнокотрејским и западним филмовима и музиком илегално увозе у земљу.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *