Катастрофа у САД: 51,7 милиона родитеља изгубило приходе током епидемије

0

(AP Photo/Nam Y. Huh, File)

Око 51,7 милиона Американаца који живе у домаћинствима са децом млађом од 18 година кажу да су они или неко од чланова домаћинства изгубили приход из радног односа у периоду од 13.марта, када је проглашена ванредна ситуација у земљи због пандемије Ковид-19, извештава ЦНБЦ.

Према најновијој анкети о потрошњи домаћинстава америчког завода за статистику, 40 милиона одраслих Американаца који имају децу у кући, очекује да ће или они или други члан домаћинства наставити да губи приход или почети да га губи у наредна четири месеца.

ЦНБЦ наводи да ово није изненађујуће, с обзиром на то да стручњаци предвиђају да ће се Американци који имају децу суочити са проблемом чувања деце – једним од највећих проблема када компаније затраже да се запослени врате у канцеларије.



„Чак и ако то желе, они немају могућност да се поново придруже радној снази јер, у ствари, и даље морају да чувају децу код куће“, каже за ЦНБЦ Дајан Свонк, главни економиста у “Грант Торнтону”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Отприлике половина вртића широм САД одлучила је да привремено затвори врата због удара пандемије, показало је истраживање Националне асоцијације за образовање мале деце спроведено међу 5.000 пружалаца тих услуга.



Још 17 одсто је затворено за децу свих узраста, осим за децу радника чији је рад неопходан, што приморава многе родитеље да жонглирају између рада од куће и вођењ бриге о деци.

ЦНБЦ наводи и да је недавно истраживање “Бостон Консалтинг Групе” показало да око 60 посто родитеља у Сједињеним Државама није имало спољну помоћ у бризи око деце током пандемије корона вируса.

Прочитајте још:  Њујорк тајмс: Тајни договор Вучића и Тачија



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *