Сећате се БАКИНИХ слатких цветова? Направите их сами и замиришите целу кућу

0

(Фото: Пиксибај)

Кранцлице могу да се поспу прах шећером или млевеним орасима, али и намажу пекмезом. Како год се, на крају, завршио овај колач – уживаћете док га једете.

 

Састојци:

  • 200 грама бутера
  • 100 грама шећера
  • јаје
  • 2 ванил шећера
  • 300 грама брашна
  • 1/5 прашка за пециво

Припрема:

Прво се добро помешају бутер и шећер, а добро је измешано када се више не “чује” шећер. Додају се ванил шећер и јаја. Мало брашна се помеша са пола прашка за пециво. Сипа се брашно, али не одмах све, јер од теста зависи колико је потребно. Када се направи лопта, средње тврда, подели се у два дела, умота у фолију  и стави у фрижидер. Тесто мора да стоји најмање два сата у фрижидеру да би се стврднуло и лакше развило.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



 

Тесто се пажљиво развије што тање, а у плех се стави папир за печење и укључи рерна. На тесту се модлицама са фигурицама ваде колачићи и ређају у плех. Између колачића мора да постоји размак јер ће због прашка за пециво мало порасти. Ко жели да прави дупле колачиће са пекмезом, један колачић треба да има рупицу у средини.

Преостало тесто се поново умеси и развије и искористи за нове колачиће. Када се искористи прво тесто извади се друго из фрижидера и понови поступак.

Колачићи се пеку од 10 до 16 минута, у зависности од рерне. Када промене боју – плех се вади и ставља нов. Чим се колачићи изваде мажу се пекмезом од кајсија или само посипају прахом.

Прочитајте још:  ТРИ НАЈБОЉА ЧАЈА ДА СЕ РАСХЛАДИТЕ: Шта се од напитака препоручује на врућини

Баке су кранцлице мазале беланцем од једног јајета и посипале их млевеним орасима па стављале у рерну. Направите колачиће на све начине и откријте шта највише волите.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *