Црно-бели се вратили на терен и остварили убедљиву победу против Младости

0

(фото: AP PHOTO / EVA PLEVIER)

ТАЧНО 75 дана није било фудбала за бодове у Хумској 1 и он је виђен тек данаскада је Партизан у дуго чеканом 27.колу дочекао и савладао Младост из Лучана – 4:1 (2:1). Епидемија вируса корона донела је неке неочекивана одлуке у домаћем фудбалу који се по рецепту „брже боље“ завршава као мало која лига у Европи, али мало шта се променило и у игру Партизана..

Екипа Саве Милошевића је и данасиграла за гол више,видело се да се у тренинг центру у Земуну од 30.маја није седело скрштених руку и да се вредно радило. Нажалост, овај сјајан меч могло је да види само сто службених лица на стадиону и тв гледаоци. Партизан је све могао да реши за пола сата када је већ у 12. и 19.минуту водио головима Лазара Марковића и могао до 25.минута да постигне још најмање један гол. Ипак, некадашњи центарфор црно-белих Обиора Одита који је од 2005.до 2007.године био у овом дресу, искористио је трнутак непажње комплетне одбране домаћина и у 23.минуту вратио неизвесност у утакмицу. Ипак, меч су до тада украсили Лазар Марковић и Такума Асано. Не зна се чији је погодак био лепши и чија је асистенција била кориснија, Асанова или Натхова… До краја првог полувремена могли су до још једног гола и домаћин и гост. Партизан је једном спасавао капитен Стојковић па се на одмор отишло са малом дозом неизвесности.

https://youtu.be/Mn_AtDBVb0k

Она је нестало оног тренутка када је постало јасно да Партизан има „пуније батерије“ и да ће Младост ипак лако да падне пред сталним нападима Милошевићевог тима. Нападач црно-белих Умар Садик се у 62.минуту изборио за пенал пошто га је неопрезно у свом шеснаестерцу зауставио Стојановић. Садикје био сигуран са беле тачке и том тренутку је било јасно да гостима нема спаса. Убрзо су се на терену појавили многи резервисти обе екипе, пошто су тренери искористили могућност свих пет измена, али су Партизанови били много конкретнији. Млади ас домаћих Филип Стевановић се уписао у стрелце у 70.минутуи практично оверио тријумф Партизана који потпуно спреман иосокољен може да се спрема за меч четвртфинала Купа Србије у среду против Радника у Сурдулици.

Прочитајте још:  Надал: Ђоковић ће морати да се вакцинише



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, међу одабраним гледаоцима ове утакмице данас се нашао и легендарни капитен Партизана Сада Илић који је из централне ложе стадиона у Хумској 1 испратио овај врло квалитетан меч.

ПАРТИЗАН – МЛАДОСТ 4:1 (2:1)

СТРЕЛЦИ: Марковић у 12, Асано у 19, Садик (из једанаестерца) у 62. и Стевановић у 70. минуту за Партизан, а Одита у 23.минуту за Младост. Стадион Партизана. Играно без публике. Судија: Анђеловски (Панчево) 6.

ПАРТИЗАН: Стојковић 7 – Милетић 7, С. Павловић 7, Витас 6,5, Урошевић 6,5 (78. Брежанчић -) – Шћекић 6,5 , Здјелар 6,5 – Марковић 7 (70. Лакчевић -), Натхо 7 (Л. Павловић -), Асано 7 (46.Стевановић 7) – Садик 7 (65. Матић 6,5).

МЛАДОСТ: Кнежевић 6,5 – Пешић 6,5, Синђић 6,5, Мићевић 6 (Милошевић ), Радовић 6,5 (од 75. Павловић -) – Стојановић 6,5, Перовић 6,5 – Селенић 6, Кијевчанин 6, Елиомар 6,5 (Бабић -) – Одита 7 (од 75. Кос-).

https://youtu.be/Q0tI0R8qC7c

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Прве измене тренера, уместо Асана је ушао Филип Стевановић. На другој страни је ушао Милошевић уместо Мићевића.

Сјајан напад црно-белих. Стевановић је одлично пребацио одбрану, Марковић из прве пробао, добро шутирао из волеја, али није успео да затресе мрежу.

ПАРТИЗАН СА ПЕНАЛА ДО УВЕЋАНОГ ВОЂСТВА – Садик је тражио позицију за шут, велика грешка и фаул дефанзивца Младости који га фаулира, Анђеловски показује “на креч”. Садик је узео лопту, Кнежевић је остао на средини, Садк послао лопту у страну за 3:1.



Нове две промене Милошевића. Натхо и Садик су изашли, Лазар Павловић и Матић ушли у игру.

ГООООЛ – Нови гол Партизана. Стевановић је финтом шута преварио чувара, па послао лопту у доњи леви угао голмана Кнежевића.

Прочитајте још:  Ратне заставе муслиманске војске на мечу БиХ и Црне Горе

Лакчевић је ушао уместо Марковића. Две добре прилике за Матића у кратком временском размаку. Једна је завршила поред гола, другу су зауставили дефанзивци гостију.

Последња измена Милошевића. Уместо Урошевића је ушао Брежанчић. Није било много узбуђења до краја. Партизан је остварио лаку победу.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

САСТАВИ:

ПАРТИЗАН: Стојковић – Милетић, Витас, С. Павловић, Урошевић – Шћекић, Здјелар – Марковић, Натхо, Асано – Садик.

МЛАДОСТ: Кнежевић – Пешић, Мићевић, Синђић, Радовић – Стојановић, Перовић – Селенић, Кијевчанин, Елиомар – Одита.



Почетак утакмице је каснио десетак минута. По изласку играча на терен је прво уследио минут ћутања за жртве вируса корона.

Прво узбуђење виђено је у другом минуту, Марковић је прошао по страни, лоше је шутирао. Поново је Марковић био у прилици, послао је лопту преко гола. Одличан покушај Асана, замало преко гола.

ГООООЛ – Натхо је одузео лопту, Асано маестрално петом продужио лопту, Садик је био кратак, само је мало боље поставио за Марковића који је успео да затресе мрежу.

НОВИ ГОЛ – Није дуго на семафору стајало 1:0. Натхо је послао одличну лопту у простор, Асано је примио, преварио голмана и затресао мрежу лако.

Могао је Партизан и до трећег гола. Одличан потез Натха који је оставио за Марковића, његов ударац је блокирао један од дефанзиваца гостију.

ГОООЛ – Младост се враћа у игру. Добро изведен корнер, Стојковић је кренуо, па стао, одбрана је заборавила Одиту који је остао потпуно сам и није му било тешко да главом погоди мрежу.



Убацио се Асано одлично, ишао сам ка голу, али је уместо шута, одлучио да проба да асистира Марковићу. Одбрана гостију је то пратила и интервенисала. Убрзо је на другој страни Одита покушао одмах, главом, да упосли саиграча, Стојковић је био на месту.

Прочитајте још:  Спонзор Ју-Ес опена на ком је Ђоковић освојио 24-ти грен слен, фармацеутска компанија МОДЕРНА!

Пробао је и Милетић у 33. минуту. Први ударац је изблокиран, лопта се вратила, знатно боље је шутирао из поправног, голман Кнежевић није имао много проблема.

Мало је недостајало да Младост изједначи. Одита је узео лопту Милетићу, послао је на страну за Перовића који је шутирао право у Стојковића. Недуго затим нова прилика за госте. Радовић је из “волеја” пробао, одлично је шутирао, Стојковић је још боље интервенисао и спречио изједначење.

Није било надокнаде у првом делу. После првих 45 минута Партизан води (2:1).



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *