Рециклирају пластичне флаше и праве врхунске аутомобиле!

0

Фото:"Волво"

За израду појединих делова, попут облога врата и пода, “Волво” је за свој нови модел ” XЦ40 ричарџ” потпуно електрични аутомобил, користио 97 одсто пластике која је добијена рециклирањем пластичних флаша!
Нови аутомобил је први потпуно електрични СУВ ове компаније, чија продаје ће почети прво у Великој Британији с пролећа 2021. а затим и у осталим земљама.

Овај аутомобил има два електромотора укупне снаге од 408 КС. То му гарантује убрзање од 0 до 100 километара на час за око пет секунди! максимална брзина нија саопштена али је позтано да од скоро, сви “Волво” аутомобили имају фабрички уграђено ограничење брзине на 180 км на час.



Код електричних аутомобила је, и даље, веома важна одредница о аутономији са једним пуњењем батерије. Према фабричким подацима домет овог теренца је око 400 километара. При томе се батерија на брзим пуњачима, може допунити до 80 одсто капацитета за “свега” 40 минута.

Подразумева се некако да је ниво безбедности овог аутомобила врхунски како и доликује “Волвоу”. Чак у фабрици тврде да је захваљујући новом структуралном коришћењу врхунских челика, овај теренац најбезбедније возило на свету у својој класи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уграђени су и сви напредни системи асистенције возачу као и по први пут “Гугл-Андриод” инфотејтмент систем. Цена ће бити око 60.000 евра.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *