Након Додиковог потписа НАТО реформи почело књижење бањалучке касарне “Козара” и аеродрома ” Маховљани”

0
додик

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Босне и Херцеговине Сифет Поџић потврдио је данас да се ради на књижењу на Босну и Херцеговину бањалучке касарне “Козара“ и аеродрома “Маховљани“ у Лакташима, који су проглашени за перспективне локације Оружаних снага БиХ.

– Још нису укњижени на БиХ како је планирано и у току су одређене правне процедуре – рекао је Поџић новинарима у Бањој Луци и додао да у вези с неким локацијама постоје политички, а с другима технички проблеми.

Потврдио је да нема рокова за тај посао.



-У Програму реформи, који је упућен у Брисел, наведено је да је то једна од континуираних активности, што стоји и у плану Министарства одбране и Оружаних снага БиХ – рекао је Поџић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наводи и да је доста тога урађено по питању реализације тог програма, али је реформе посљедњих мјесеци успорила пандемија вируса корона.

– Имамо 63 активности и тим Министарства одбране, предвођен Мијом Крешићем, замјеником министра одбране, ових дана активно ради. За седам дана биће поднесен извјештај о урађеном и како убрзати одређене активности – рекао је Поџић и додао да се одређене ствари договарају и с НАТО штабом, који, опет, до јесени има “замрзнуте“ активности.



(БН/СБ)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *