Након Додиковог потписа НАТО реформи почело књижење бањалучке касарне „Козара“ и аеродрома “ Маховљани“

0
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Босне и Херцеговине Сифет Поџић потврдио је данас да се ради на књижењу на Босну и Херцеговину бањалучке касарне „Козара“ и аеродрома „Маховљани“ у Лакташима, који су проглашени за перспективне локације Оружаних снага БиХ.

– Још нису укњижени на БиХ како је планирано и у току су одређене правне процедуре – рекао је Поџић новинарима у Бањој Луци и додао да у вези с неким локацијама постоје политички, а с другима технички проблеми.

Потврдио је да нема рокова за тај посао.-У Програму реформи, који је упућен у Брисел, наведено је да је то једна од континуираних активности, што стоји и у плану Министарства одбране и Оружаних снага БиХ – рекао је Поџић.

Наводи и да је доста тога урађено по питању реализације тог програма, али је реформе посљедњих мјесеци успорила пандемија вируса корона.

– Имамо 63 активности и тим Министарства одбране, предвођен Мијом Крешићем, замјеником министра одбране, ових дана активно ради. За седам дана биће поднесен извјештај о урађеном и како убрзати одређене активности – рекао је Поџић и додао да се одређене ствари договарају и с НАТО штабом, који, опет, до јесени има „замрзнуте“ активности.(БН/СБ)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.