Секретарка МУП-а Јурићу: Где сте били кад је Тијана убијена?

0
Игор Јурић

Државна секретарка МУП-а Биљана Поповић Ивковић и председник Фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић, гостовали су данас у јутарњем програму ТВ „Прва“, о теми која већ месецима интригира јавност, а тиче се педофилије у Србији. Јурић је у више наврата истицао да има доказе о јавним личностима који су педофили, а ову тему поново је покренуо министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који је позвао тужилаштво да саслуша оснивача Фондације „Тијана Јурић“ поводом сазнања која има.

Главно питање које већ месецима занима јавност јесте због чега Јурић још увек није изашао са доказима које поседује о педофилима, а о чему су у јутарњем програму полемисали он и државна секретарка МУП-а Биљана Поповић Ивковић. У расправи Јурића и Поповић Ивковић, који су причали о несталој деци, оној која беже од куће или нестају, државна секретарка МУП-а обратила се оцу убијене девојчице Тијане (14) на неочекивани начин.

На њену констатацију да је убица његове ћерке ухваћен, Јурић ју је упитао: “Зашто нисте нашли живо дете”, на шта га је секретарка упитала:“А, где сте ви били тада”, изговорила је државна секретарка МУП.

Отац убијене девојчице шокирано је одговорио:

“Где сам ја био? Срам да вас буде, срам вас да буде”, рекао је Јурић.

Државна секретарка МУП је током гостовања изјавила и да Јурић опструира ту емисију, да се бави манипулацијом јавности и да неће да каже ко је политичар педофил јер то не зна.

“Ја сам био у министарству, разговарао са људима.. Они који то знају, плаше се да говоре о томе јер немају адекватну заштиту”, рекао је Јурић.

Биљана Поповић Ивковић рекла је током емисије да у Србији нема ниједног несталог детета, него од бројке 1.500 су деца која “беже од куће”. Систем “амбер алерт” значи да су у року 24 часа јавност и медији алармирају о случају нестанка или отмице детета, за који се Јурић залаже и због чега је предао потписе грађана иниституцијама.

“То нису нестала деца, она беже од куће. Деца су пронађена и враћена родитељима или старатељима. Ми немамо нестале деце. А овај разгвор нема смисла јер Јурић још није рекао ко је политичар педофиил”, додала је Биљана.

Јурић је потом открио сазнања која има из кабинета премијерке Србије Ане Брнабић.

“Имам сведоке у кабинету премијерке да је Биљана против система “амбер алерт””, рекао је Јурић.Поповић Ивковић је тада оптужила оснивача Фондације “Тијана Јурић” да лаже.

“То није тачно, ви сте то измислили! Рекла сам да је полиција са тужилаштвом способна да препозна кривично дело отмица. Kако можете то да кажете? Ми желимо наш “амбер алерт”, још снажнији. То је потпуна неистина, полицијски службеници са сарадњом тужилаштва, они своји знањем и искуством могу процене да ли се дете удаљило од куће или је речи о кривичном делу. Ви тај посао не знате”, рекла је она.

Такође, она је више пута инсистирала на томе да Јурић објави ко је политичар педофил о коме прича већ месецима у медијима, као и идентитет детета, истичући да “неко дете пати и трпи”.

“Безбедност и сигурност деце је приоритет државе и друштва. Kо год да има сазнања да је било ко на било који начин злостављао дете, мора случај да пријави државним органима”, рекла је Поповић Ивковић и додала да није истина да полиција зна било шта о политичарима педофилима.

За разлику од ње, Јурић је истакао да је сагласан саопштењем министра полиције Небојше Стефановића да се од ове ситуације прави медијска атракција, а као “искључивог кривца” за то навео је управо Биљану Поповић Ивковић.

“Госпођа Биљана и ја смо се стално чули и није било потребе да излази у медије и поставља једно исто питање. Kад будем имао конкретне доказе ја ћу са њима изаћи, немам никаквих тајни. Имали сте три месеца да питате да ли некако можете да помогнете, али сте причу провлачили преко медија”, рекао је он.

Поповић Ивковић је потом поновила да Јурић сазнања мора да подели са надлежним институцијама, те да јавност у Србији интересује ко је у питању.“Рекли сте да имате доказе да су деца злостављана. Изашли сте у јавност са тим. Позивате људе да пријаве педофилију, Ваша је обавеза да и Ви то урадите. Ако имате сазнања поделите то са институцијама, нико нема право да узима правду у своје руке”, инсистирала је Поповић Ивковић.

Она је додала и да закони морају да се поштују, а да “сваки монструм који учини нешто нажао неком детету мора да заврши иза решетака”, као и да је “горе ако неко прикрива било какве доказе из било каквог разлога”, инсистирајући на томе да је Јурићева грађанска дужност да достави доказе.

Према Јурићевим речима, изашао је у јавност јер је желео да се о овој теми прича и да се зна да и људи на високим функцијама раде и те како лоше ствари.

“О педофилији је почело да се говори кад је Тијана страдала и када је основана фондација. Признајем да сам тада погрешио што сам веровао неким људима који су искористили целу причу, а ја сам имао најбољу могућу намеру. Ако је неко могао да схвати моју намеру, могли су грађани. Извињавам се ако сам узнемирио јавност. Ја нисам дипломата све што радим радим срцем то ми је мисија за коју ћу се борити док сам жив”, рекао је Јурић.

Kако је навео, педофилија је јако осетљива тема, јер је реч о деци.“Неко треба да сведочи и треба га заштитити. Ја нисам одговоран само за своје дете, него и за то дете и ту породицу. Сви људи знају колико је тешко сведочење против сексуалних преступника, пре свега што не желе да сведоче јер се плаше. Шта ако кажете “да, је то тај”, а он не буде у затвору онако како треба да буде? Моја је одговорност за животе људи и мог детета и зато знам шта радим”, изјавио је Јурић.

Он је додао да је главни разлог због ког не жели да изађе са информацијама то што дете после оног што он каже може да буде убијено.

“Нисам ја ни судија ни тужилац, ја радим свој посао. Ако ме тужилаштво позове, ја ћу рећи шта имам, нећу детаље износити овде. Само желим да кажем да су институције често заказале”, рекао је Јурић.

Подсетимо, Игор Јурић је досад у више наврата у медијима истицао да има доказе да су поједине јавне личности у Србији укључене у педофилију, односно сексуално узнемиравање деце. Истицао је и да поседује доказе против извесног политичара, који би требало да учествује на предстојећим изборима, али до данас није открио његов идентитет.Нова

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.