Тајни рецепти Григорија Распућина

0

Неки верују да је он био светац и чудотворац, али је “луди монах” био успешан познавалац народне медицине. Он је успешно комбиновао хипнотерапију са траварством и излечио је многе људе од тешких болести. Први пут у Србији објављујемо Распућинове рецепте!

Године 1903. у Кијеву су се среле две црногорске принцезе и један сибирски сељак. Овај сасвим случајни догађај је потпуно променио ток руске историје.

Милица и Стана су боравиле у конаку Михајловског манастира, где им је било досадно па су, шетајући ћаскале са непознатим брадатим сељаком који је цепао дрва у близини конака. Сељак се звао Григорије Распућин.

Високи брадоња са проницљивим погледом је испричао сестрама о тешком детињству и честим болестима..
“Сваког пролећа 40 ноћи заредом нисам могао да заспим, и то је трајало од 15. до 28. године. Често сам мокрио у кревет чак и када више нисам био дете. Медицина није могла да ми помогне”, писао је касније Распућин.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сакупљао је рецепте од Јерусалима до Тобољска.
Тражећи спас, Григорије је кренуо у ходочашће по светим местима. Посетио многе православне манастире, био је на Атосу, два пута је ишао пешке из сибирског града Тобољска, у Јерусалим. Много се молио и распитивао за чудотворне рецепте против тешких болести. Успео да се излечи па је почео да исцељује и друге људе.

Сазнавши да је Распућин самоуки лекар, Стана и Милица су га одмах запитале: да ли он може да излечи хемофилију? Питање није било случајно: од хемофилије је патио престолонаследник Алексеј, син цара Николаја Другог. Обе сестре су биле удате за представнике царског рода Романових: Милица – за великог кнеза Петра Николајевича, а Стана – у првом браку за херцега Георгија Лејхтенборског и у другом – за великог кнеза Николаја Николајевича.

Прочитајте још:  Овај напитак је чисто злато: Разбија камен у бубрегу, лечи уринарне инфекције, одличан је природни антибиотик!

Црногорске принцезе су стално доводиле царици чудотворце и шарлатане.
Принцезе су редовно доводиле на царски двор чудотворце, старце и разноврсне шарлатане.
“У дворском кругу је владало сујеверије. Принцезе су се обрадовале када је Распућин саопштио да он може да излечи хемофилију уз помоћ неког биља.



Сестре су инсистирале да се њихов штићеник пресели у Петербург и довеле су га на царски двор. Тада се у дневнику Николаја Другогпојавио запис: “Пили смо чај с Милицом и Станом. Упознали смо човека Божијег – Григорија из Тобољске губерније”. Распућин се брзо показао.

“Извадио је кору храста, раскувао је у кључалој води и ставио ову масу на цело лице болесника, изузев на уста и очи и крварење се зауставило” – писао је његов секретар Симановић.

Од тог дана су врата у царски дворац била широко отворена за Распућина. Царевић је искрено заволео свог спасиоца: иако Алексеј никад није био потпуно излечен од хемофилије, он се увек осећао боље у присутству Григорија.

Био је груб према племићима, а пажљив према сиромашним сељацима.
Неписмени сељак из Сибира је уживао у својој неограниченој власти и намерно је био груб и безобразан према племићима и богаташима. У исто време он је посвећивао много пажње простим сељацима који су долазили код њега на лечење из целе државе. Према сведочанствима савременика, Распућин је исцелио од тешких болести стотине људи. Неки од његових рецепата су сачувани до данас и успешно се примењују у народној медицини.

Против болова у зглобовима

Помешајте листове брезе са копривом и коренима першуна. Прелијте 1 супену кашику смесе са чашом кључале воде па оставите 2 сата да одстоји. Попијте 0.5 чаше чаја једном дневно.

Прочитајте још:  Руски научници су доказали лековито дејство ове биљке: Тинктуре за чишћење јетре и уклањање брадавица -моћном РУСОМ

Против болести слезине

Помешајте 2 супене кашике изренданог рена са соком од 2 лимуна и 1 супеном кашиком меда. Узимајте на презан желудац 1 чајну кашичицу смесе уз сок од шаргарепе.



Против срчане аритмије

Направите смесу од различка, невена, Иван-чаја, мелисе, срдачице и корена валеријане. Једну чајну кашичицу биља прелијте са чашом кључале воде. Сачекајте сат времена да одстоји. Попијте чашу чаја током дана.

Против анемије

Изгњечите плодове јаребике и додајте у масу мало шећера. Конзумирајте пола чаше смесе дневно. Упоредо узимајте чај од листова и корена шумске јагоде или маслачка.

Против несанице

Направите смесу од пшеничног или ражаног хлеба, ситно исецканог краставца, киселог млека и блата. Ставите смесу на чело ујутро, у подне и пре спавања. Ако је несаница изазвана неправилном циркулацијом крви, ставите на ножне листове облог од изренданог рена. Истовремено попијте расол с медом.



Руски травар, Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *