Милан Стаматовић: Решење Косова и Метохије је у регионализацији Србије!

0
Милан Стаматовић и др Радмила Смиљанић носилац листе Здрава Србија за Ужце (Фото: Фејсбук)

Милан Стаматовић представник листе „Здраво да победи – Боља Србија – Здрава Србија“ рекао је за Тв Б92 да ће увек пре свега гледати интерес државе Србије.

Он је нагласио да је важно да се десе промене на изборима.

„Ми гледамо шта је интерес државе Србије и у складу са тим се понашамо. Дошло је време да седнемо заједно и да разговарамо о томе како да побољшамо изборе“, каже Стаматовић.

„Мислим да је паметније и одговорније и за Србију најбоље да се еке промене дешавају на изборима. Определили смо се да излазимо на локалне изборе, али смо касније одлучили да излазимо и на парламентарне изборе“, објашњава Стаматовић.Kако је рекао, у преко 100 општина основани су општински одбори ове листе.

„Тамо где нисмо успели да направимо општинске одборе нећемо излазити. Сарадња са „Бољом Србијом“ је дошла јер смо препозали на нивоу локалне самоуправе као некога ко се залаже да промене из унутрашњости“, рекао је Стаматовић.

Он је објасио на је њихов важан задатак и мисија да врате углед чиновницима.

„То је најважнији закон да би политичари вратили поверење у државне институције. Ми смо за то да се врати достојанство чиновницима. Не можете да изградите достојанство службеника ако имате дневницу од 150 динара. То је деградирање државних службеника. Ми се залажено да се врати достојанство државним чиновницима и на локалном и на републичком нивоу“, каже представник листе „Здраво да победи – Боља Србија – Здрава Србија“.

Он је објасинио да се листа залаже за регионалну поделу Србије што би побољшало функционалност.„Да се направи седам до девет региона и на тај начин бисмо очували целу Србију. Имали бисмо и тај регион на Kосову и тако би се решио и тај проблем. Људи у крајевима Србије су незадовољни јер потражују више од Републике. Регионалне скупштине би постојеле и држани апарат би био ефикаснији и на тај начин Србија може да се сачува као целовита територија“, објаснио је Стаматовић.

Kада с у упитању дешавања у Црној Гори, Стаматовић сматра да би Србија требало да стане у одбрану свог народа.

„Држава Србија мора озбиљиније да наступи да заштити свој народ и светиње у Црној Гори. Мора да се разговара са Милом Ђукановићем. СПЦ такође треба да заштиит свој народ“.

„Србију видим у европи као што и јесте. Норвешкој ништа не смета што није чланица ЕУ. Ми можемо такав став да заузмемо. Ми можемо да сарађујемо са свим државама које добро мисле Србији. Ми ћемо сигурно радити у интересу Србије“, наглашава Стаматовић.Б92

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.